Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul ar putea propune pierderea de drept a mandatului de parlamentar în caz de incompatibilitate

Guvernul ar putea propune pierderea de drept a mandatului de parlamentar în caz de incompatibilitate

Un articol de: - 19 Iul 2012, 10:16
Guvernul ar putea propune pierderea de drept a mandatului de parlamentar în caz de incompatibilitate Politică

Guvernul ar putea propune pierderea de drept a mandatului de parlamentar în cazul în care politicienii sunt declarați, definitiv și irevocabil, incompatibili, a spus Victor Ponta la postul B1TV. Declarația sa vine  în contextul în care Guvernul nu se poate implica în cazul parlamentarilor Sergiu Andon și Florin Pâslaru.

”Pot face un singur lucru, pot să îmi exercit capacitatea de persuasiune asupra Parlamentului: fie să ia în discuție aceste două cazuri, fie să facem o modificare legislativă. În momentul în care un parlamentar, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, este incompatibil, își pierde de drept mandatul” a explicat Ponta.

”Dacă nu se va rezovla altfel, Guvernul va aproba o asmenea modificare” a mais pus premierul.

Comisia juridică a Camerei a respins, miercuri, solicitarea formulată de PDL pentru rediscutarea la nivelul comisiei a cazurilor deputaților Sergiu Andon și Florin Pâslaru în cazul carora ANI a solicitat în mai multe rânduri încetarea mandatelor. Solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a comisiei a fost formulată de deputatul PDL Dan-Radu Zatreanu și a fost respinsă cu 10 voturi "împotrivă" și 8 abțineri.


Guvernul ar putea propune pierderea de drept a mandatului de parlamentar
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   ANI,   revocare