Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii de Ziua Femeii"

Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii de Ziua Femeii"

Un articol de: - 28 Feb 2011, 16:33
Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii de Ziua Femeii" Politică

Premierul Emil Boc se va prezenta în faţa plenului reunit al Parlamentului, pentru a-şi angaja răspunderea pe noul Cod al Muncii, marţi, 8 martie, începând cu ora 10:00. Decizia a fost luată, luni, de către Birourile Permanente Reunite. Amendamentele vor fi depuse până la sfârşitul acestei săptămâni.

Guvernul a aprobat, luni, noua formă a Codului Muncii. Potrivit premierului, citat de Evenimentul Zilei, noul Cod va flexibiliza piața și îi va juta pe români să găsească mai repede un loc de muncă.

Vezi aici noile prevederi din Codul Muncii

Totodată, Emil Boc susţine că acesta va extinde perioada de încheiere a contractelor de muncă pe durată determinată, având în vedere ultimul loc pe care îl ocupă România în UE la acest capitol.

Opozița și-a anunțat deja intenția de a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii. La rândul lor, liderii sindicali l-au informat deja pe premier de nemulțumirile salariaților și angajatorilor.

Dacă în termen de trei zile de la asumarea răspunderii, deputații și senatorii nu inițiază nici o moțiune de cenzură la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege sau programul se consideră adoptat.
 

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   Codul Muncii,   Parlamentul Romaniei