Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul atacă la CCR pensiile speciale ale aleşilor locali

Guvernul atacă la CCR pensiile speciale ale aleşilor locali

Un articol de: B1 TV - 27 Iun 2016, 15:37
Guvernul atacă la CCR pensiile speciale ale aleşilor locali Foto: click.ro Politică

Guvernul sesizează din nou la Curtea Constituţională legea pensiilor speciale pentru aleşii locali, transmite B1TV.

Executivul arată că punerea în acord a concluziilor judecătorilor CCR după prima sesizare a fost făcută doar în mică măsură.

Magistraţii sunt chemaţi să se pronunţe încă o dată pe modificările operate de Legislativ.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

„Problema acestor pensii speciale este că nu respectă principiul contributiviţăţii. Pensie specială înseamnă că dai mai mult decât categoria respectivă a contribuit la bugetul de pensii, deci cineva trebuie să suporte acest surplus. Am decis să trimitem din nou acest proiect de lege la Curtea Constituţională. Chiar astăzi am semnat”, a spus Dacian Cioloș, într-un interviu al Radio România Actualităţi.

Guvernul a retrimis la Curtea Constituţională legea pensiilor speciale pentru aleşii locali. Este a doua oară când face acest lucru. Executivul are mai multe argumente printre care faptul că se creează discriminare între categoriile de demnităţi vizate sau că legea se aplica retroactiv, ceea ce încalcă Legea fundamentală.

 „Din lege nu reiese clar cum ar urma să fie finanţate aceste pensii sau indemnizaţii speciale. Ele, aşa cum e prevăzută legea acum, ar continua să impacteze bugetul de stat pentru că şi bugetele locale, în mare parte, sunt alimentate tot din bugetul de stat. Şi, pe de altă parte, nu se respectă principiul contributivităţii, legea aceasta ar urma să se aplice retroactiv, deci am cerut din nou CCR să clarifice dacă aceste elemente, care în continuare sunt menţinute în lege, sunt constituţionale”, a mai precizat Dacian Cioloș.

Proiectul a fost aprobat pe data de 21 iunie.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   atac,   CCR,   pensii speciale