Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul decide ca SPP să păzească și foști demnitari, inclusiv șefi de partide parlamentare (VIDEO)

Guvernul decide ca SPP să păzească și foști demnitari, inclusiv șefi de partide parlamentare (VIDEO)

Un articol de: - 14 Oct 2015, 17:28
 Guvernul decide ca SPP să păzească și foști demnitari, inclusiv șefi de partide parlamentare (VIDEO) Foto: digi24.ro Politică

Conform unei ordonanțe de urgență adoptate miercuri de Guvern, Serviciul de Protecție și Pază (SPP) îi va păzi și pe demnitarii sau foști demnitarii, inclusiv președinți ai partidelor parlamentare. Printre cei care ar urma să beneficieze de această decizie luată de executivul Ponta este Liviu Dragnea, votat duminică președinte al PSD.

Totuși, pentru asigurarea protecției de către SPP va fi nevoie de avizul prealabil al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), potrivit profit.ro.

"Cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, SPP va putea iniția, organiza și desfășura activități de cooperare, instruire și pregătire cu organisme și instituții din străinătate. De asemenea, SPP va putea participa la activitățile de cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și inovare în domeniul securității, în cadrul unor programe finanțate și cofinanțate de Comisia Europeană, fonduri structurale, fonduri naționale sau alte mecanisme financiare, în cadrul unor consorții cu participare internațională sau ca unic aplicant. De asemenea, cu aprobarea CSAT, SPP va putea asigura protecție și în cazul unor demnitari și foști demnitari, inclusiv președinți ai partidelor parlamentare, la cererea acestora", se arată într-un comunicat al guvernului.

SPP poate asigura, în prezent, protecția demnitarilor și foștilor demnitari, alții decțt cei stabiliți prin hotărâre a CSAT, dar numai contra cost.Citeşte mai multe despre:   Sedinta de Guvern,   ordonanta de urgenta,   Victor Ponta,   Liviu Dragnea,   SPP