Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul elaborează o Hotărâre pentru a înființa Muzeul Holocaustului. Ministrul Breaz ezită să exlcudă posibilitatea de a-l construi pe terenul de la Antipa: „Eu am spus că vom vedea după”

Guvernul elaborează o Hotărâre pentru a înființa Muzeul Holocaustului. Ministrul Breaz ezită să exlcudă posibilitatea de a-l construi pe terenul de la Antipa: „Eu am spus că vom vedea după”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Iul 2019, 17:28
Sursă foto: Facebook / Breaz Daniel Politică

Daniel Breaz, ministrul Culturii, a declarat, joi, că Guvernul elaborează o Hotărâre pentru înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului în România, urmând ca ulterior să se decidă unde va fi amplasată instituția, potrivit news.ro.

Subiectul a produs o serie de controverse pe scena publică, pentru că inițial Guvernul a luat în calcul posibilitatea de a înstrăina o suprafață de 5.300 de metri pătrați din Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, astfel încât să fie realizat Muzeul Holocaustului.

Peste 50 de personalități din lumea academică și reprezentanți ai unor ONG-uri au trimis o scrisoare deschisă către premierul Viorica Dăncilă și ministrul Culturii, Daniel Breaz, prin care le-au cerut să păstreze intactă suprafața de teren ce aparține Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“. (Detalii AICI)

„În momentul de faţă, elaborăm o Hotărâre de Guvern de înfiinţare a acestui muzeu. Nimeni nu a spus «acolo se va face muzeul respectiv». După ce se va înfiinţa muzeul, vom decide şi, de comun acord, poate şi printr-o consultare publică, vom vedea unde vom înfiinţa muzeul respectiv”, a afirmat Daniel Breaz, în cadrul unei conferințe de presă.

Totuși, ministrul Culturii nu exclude posibilitatea ca Muzeul Holocaustului să fie construit, în cele din urmă, pe terenul Muzeului Antipa, deși a precizat că locația nu a fost stabilită pentru acest amplasament.

„Eu am spus că vom vedea după ce vom încheia toate aceste demersuri legate de HG. Şi acolo unde ne permite legea, unde ne permite PUZ-ul, PUD-ul municipiului Bucureşti vom găsi o soluţie astfel încât să putem înfiinţa acest muzeu. 

(...) Repet: locaţia nu a fost stabilită pe terenul dintre Muzeul «Antipa» şi Muzeul Ţăranului Român. Ca să excludem orice speculaţie”, a adăugat Daniel Breaz.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Breaz,   Ministerul Culturii
 
 
 
Loading...