Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul a început epurările! Asociaţiile critice au fost eliminate din Consiliul Economic și Social: "Poate cel mai grav atac asupra societăţii civile" (FOTO)

Guvernul a început epurările! Asociaţiile critice au fost eliminate din Consiliul Economic și Social: "Poate cel mai grav atac asupra societăţii civile" (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 10:45
Politică

Guvernul nu mai suportă să îi fie atrasă atenţia pentru greşelile pe care le face şi măsurile care nu aduc niciun beneficiu României! Astfel, premierul Viorica Dăncilă a eliminat peste noapte toate asociațiile critice din Consiliul Economic și Social.

Practic, din 15 membri ai CES, prin decizia publicată peste noapte în Monitorul oficial, au mai fost păstraţi în noua componenţă doar Asociația Municipiilor din România și FACIAS.

Acest Consiliu Economic și Social are un rol exrem de important în procesul legislativ al Guvernului, fiind organul care analizează și avizează toate proiectele de acte normative inițiate de Executiv.

Extrem de suspect este faptul că decizia premierului Viorica Dăncilă este întemeiată pe o propunere a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, făcută pe 22 iunie și ajunsă la Guvern abia 4 luni mai târziu, pe 8 octombrie.

Aceasta a apărut în Monitorul Oficial exact în săptămână în care CES a amânat analiza Proiectului de Lege al Olguței Vasilescu privind sistemul de pensii, pe motiv că lipsește avizul Ministerului Justiției, arată edupedu.ro.

O zi mai târziu, s-a convocat ședință extraordinară a CES, în care proiectul de lege a fost în cele din urmă avizat, primind aceeași observație: lipsește avizul Ministerului Justiției. În aceeași zi, proiectul a fost aprobat în ședință de guvern, lucru care nu putea fi făcut fără aviz CES.

Unul dintre cei epuraţi din acest consiliu, sociologul Gelu Duminică a criticat în termeni extremi de dur această decizie a Guvernului.

"Trăim într-o țară deturnată de o mână de politruci, care nu înțeleg că trăiesc în democrație și se visează în dictatură. Societatea civilă reală, care chestionează constructiv guvernul, trebuie înlocuită cu una obedientă, care mulțumește pentru sinecură”, a afirmat Gelu Duminică pentru sursa menţionată.

"Nu există temei legal și nu există precedent. Nu a existat o procedură și nici o selecție. Este poate cel mai grav atac asupra dialogului social și asupra societății civile”, a catalogat sociologul această decizie a Guvernului.


 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila
 
 
 
Loading...