Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul Facebook: Ministrul Cristian Ghinea susţine că ONG-ul fondat de el nu a avut afaceri cu statul şi cataloghează acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă drept "o prostie"

Guvernul Facebook: Ministrul Cristian Ghinea susţine că ONG-ul fondat de el nu a avut afaceri cu statul şi cataloghează acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă drept "o prostie"

Un articol de: - 24 Iun 2016, 20:18
Guvernul Facebook: Ministrul Cristian Ghinea susţine că ONG-ul fondat de el nu a avut afaceri cu statul şi cataloghează acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă drept "o prostie" Politică

"Guvernul meu" al preşedintelui Klaus Iohannis a ajuns în faza în care consideră că poate muta oficial comunicarea publică pe Facebook, după modelul prezidenţial.

Concret: având în vedere schimbul dur de replici între ministrul fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi deputatul Sebastian Ghiţă, schimb de replici relatat cu echidistanţă de B1.ro, am trimis o solicitare oficială Ministerului Fondurilor Europene în care solicitam răspunsul la o serie de întrebări.

Ministrul Cristian Ghinea a postat mai întâi întrebările trimise de B1.ro şi răspunsurile sale pe contul său de Facebook. Ulterior, Ministerul Fondurilor Europene ne-a răspuns la aceleaşi întrebări într-un ton uşor schimbat. Redăm integral ambele răspunsuri.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

- Care a fost / mai este legatura dintre ministrul Cristian Ghinea si ONG-ul CRPE?

Răspuns Facebook: Am fost membru fondator şi preşedinte. M-am retras inclusiv din calitatea de membru simplu al ONG-ului când am început să lucrez la Guvern.

Răspuns oficial: Referitor legatura dintre domnul ministru Cristian Ghinea si ONG-ul CRPE, mentionam faptul ca domnul Ghinea a fost membru fondator şi preşedinte, retragandu-se din calitatea de membru simplu al ONG-ului in momentul in care a inceput sa lucreze la Guvern.

- A fost favorizat acest ONG in privinta obtinerii de fonduri prin POSDRU? Puteti publica lista contractelor dintre CRPE si POSDRU?

Răspuns Facebook: CRPE nu a avut nici un contract POSDRU.

Răspuns oficial: CRPE nu a avut nici un contract POSDRU.

- Ce fonduri a primit CRPE in 2012 si 2013 pentru parteneriatul cu Ministerul Roman de Externe si in ce a constat acest parteneriat?

Răspuns Facebook: Nu a existat nici un parteneriat, CRPE a participat la call-uri de proiecte transparente şi competitive, alături de alte zeci de ONG-uri şi instituţii. Uneori a câştigat, alteori nu. Lista proiectelor şi bugetele au fost publice întotdeauna, se găsesc pe site-urile respective.

Răspuns oficial: Nu a existat nici un parteneriat cu Ministerul Roman de Externe. CRPE a participat la call-uri de proiecte transparente şi competitive, alături de alte zeci de ONG-uri şi instituţii. Uneori a câştigat, alteori nu. Lista proiectelor şi bugetele au fost publice întotdeauna si se regăsesc pe site-urile respective.

- Poate fi incadrata relatia dintre CRPE si institutiile publice in categoria "afaceri cu statul", la care domnul ministru Cristian Ghinea a facut referire in diverse ocazii, in conotatie negativa?

Răspuns Facebook: Nu.

Răspuns oficial: Relatia dintre CRPE si institutiile publice nu poate fi incadrata in categoria "afaceri cu statul".

- Cum comenteaza punctual domnul ministru Cristian Ginea acuzatia deputatului Sebastian Ghita: "ministrul Ghinea se ocupa în MFE doar de interesele sale personale ?i nu lucreaza la altceva decât la noile scheme prin care sa poata sa sifoneze fonduri UE prin POSDRU"?

Răspuns Facebook: O prostie

Răspuns oficial: Declaratia potrivit careia "ministrul Ghinea se ocupa în MFE doar de interesele sale personale si nu lucreaza la altceva decât la noile scheme prin care sa poata sa sifoneze fonduri UE prin POSDRU" nu se bazeaza pe nimic real.

Deputatul Sebastian Ghiţă l-a acuzat pe ministrul Cristian Ghinea că el şi un ONG fondat de el au încasat milioane de euro din bani publici. Ghiţă a publicat şi exemple despre unele dintre contractele primite de Ghinea din bani publici (Detalii AICI)

Poziţia lui Ghiţă vine după ce ministrul Cristian Ghinea a lansat un atac dur la guvernarea Ponta, în care acuză faptul că o mare parte din contractele din sistemul informatic au fost atribuite firmelor controlate de Sebastian Ghiţă. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Cristian Ghinea,   Facebook