Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul Orban îl va rechema pe fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu din funcția de consul general la Strasbourg. PSD îl numea șef de misiune și provoca un adevărat scandal de presă

Guvernul Orban îl va rechema pe fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu din funcția de consul general la Strasbourg. PSD îl numea șef de misiune și provoca un adevărat scandal de presă

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Ian 2020, 08:55
Foto: gov.ro Politică

Guvernul Orban pregătește rechemarea lui Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu,  din funcția de consul general al României la Strasbourg. Măsura apare pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de cabinet de la Palatul Victoria.

Sorin Adrian Pîrvulescu este fiul din altă căsătorie al lui Viki Meleșcanu, actuala soție a ministrului Teodor Meleșcanu.

Potrivit G4Media.ro, numirea wsa a provocat un scandal de presă la acel moment. Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei fostului ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern (HG), publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie 2018. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe de atunci, Teodor Meleşcanu.

Cu toate acestea, în septembrie 2018, Sorin-Adrian Pîrvulescu , fiul vitreg al ministrului de externe Teodor Meleșcanu, anunța că nu va prelua imediat postul de consul general al României la Strasbourg.

În replică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a preciza, într-un comunicat remis Hotnews, că „nu există o dată limită la care un șef de misiune urmează a-și prelua mandatul”.

Amânarea acestuia de preluare a funcției venea ca urmare a plângerii depuse de diplomatul Vasile Popovici cu privire la această situație. Acesta a arătat în instanță că postul de consul general al României la Strasbourg fusese obținut de el, prin concurs, în decembrie 2017, și el ar fi trebuit să plece la acest post.

Ulterior, decizia nu a mai fost respectată, iar la data de 28 iunie Guvernul l-a numit pe Sorin Adrian Pîrvulescu în funcția de consul general la Strasbourg.

„Domnul Pîrvulescu nu a renunțat la postul de consul general, ci a informat Ministerul Afacerilor Externe ca nu va prelua postul imediat, din rațiuni de ordin personal, urmând a-și începe misiunea la o dată ulterioară”, a preciza MAE, într-o adresă oficială transmisă HotNews.ro.

Citeşte mai multe despre:   Teodor Melescanu,   Guvernul Orban
 
Loading...