Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul Orban l-a numit pe Gheorghe Cojanu în funcția de prefect al Capitalei

Guvernul Orban l-a numit pe Gheorghe Cojanu în funcția de prefect al Capitalei

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Mai 2020, 22:30
Guvernul Orban l-a numit pe Gheorghe Cojanu în funcția de prefect al Capitalei Politică

Guvernul Orban l-a numit pe Gheorghe Cojanu în funcția de prefect al Municipiului București, printr-o Hotărâre adoptată în ședința de joi, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru.
 

Gheorghe Cojanu, noul prefect al Capitalei

 

„Au fost adoptate mai multe hotărâri de guvern pentru eliberări şi numiri de prefecţi sau subprefecţi. Dintre acestea menţionez hotărârea de guvern pentru numirea prefectului municipiului Bucureşti în persoana domnului Cojanu Gheorghe. De asemenea, au fost numiţi mai mulţi subprefecţi la nivelul judeţelor Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov şi Olt”, a afirmat Ionel Dancă, la finalul ședinței de la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.
 

Alte acte normative adoptate, joi seară, de Guvernul Orban

 

Guvernul Orban a adoptat mai multe acte normative în ședința de joi seară, iar printre acestea se numără și Ordonanța de Urgență prin care peste 2 milioane de români din categorii favorizate vor primi câte 50 de măști de protecție fiecare. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, care a precizat și care sunt categoriile în cauză.

„Menționez că se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate aferente unei perioade de două luni. Tot prin această OUG s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 230 milioane de lei, pentru achiziția de măști de protecție prevăzute pentru cele patru categorii. Menționez că acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede. În trei zile de la aprobarea acestei OUG, autoritățile locale trebuie să trimită către DSP lista cu aceste persoane. Odată achiziționate, în trei zile, DSP vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”, a precizat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Cu această ocazie, demnitarul a mai declarat că „trebuie să avem în vedere că masca este un element important în această perioadă, menționând că ele sunt obligatorii în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun și la locurile de muncă. Dincolo de orice apartenență politică, aceste măști trebuie să ajungă la persoanele defavorizate”.

De altflel, tot în ședința de joi, Guvernul Orban a aprobat prelungirea termenului de depunere a cererilor de plată pentru fermieri, până la 15 iunie 2020.

Guvernul a adoptat în această seară o ordonanță de urgență prin care se prelungește termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020 pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de restricțiile de circulație și de normele privind reducerea răspândirii infectărilor cu COVID.

De asemenea am simplificat procedurile de depunere a acestor cereri. Ele se fac online iar adeverințele de la primării se obțin direct de către centrele APIA.

Din 15 mai prin apia eliberăm adeverințe pentru  beneficiarii schemelor de plată, acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activități curente. Am negociat prin APIA cu instituțiile bancare acest lucru iar fermierii pot să obțină o valoare a creditului de 85% din valoarea subvențiilor pe care noi le acordăm anul acesta", spune Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

 

Citeşte mai multe despre:   Ionel Danca