Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bugetarii au primit încă 2 zile libere de sărbători: 27 decembrie și 3 ianuarie. Premierul Orban: Trezoreria va lucra, nu o închidem cum au făcut alții (VIDEO)

Bugetarii au primit încă 2 zile libere de sărbători: 27 decembrie și 3 ianuarie. Premierul Orban: Trezoreria va lucra, nu o închidem cum au făcut alții (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Dec 2019, 08:19
Bugetarii au primit încă 2 zile libere de sărbători: 27 decembrie și 3 ianuarie. Premierul Orban: Trezoreria va lucra, nu o închidem cum au făcut alții (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

 UPDATE: Guvernul a adoptat în ședința de vineri care zilele de 27 decembrie și 3 ianuarie să fie declarate libere pentru angajații din sistemul public. Singurii exceptați de la această decizei vor fi angajații de la Trezoreria statului.

"27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020, declarate zile libere pentru angajații din sistemul public

Guvernul a stabilit ca 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020 să fie zile libere pentru salariații din sectorul public, întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală (prima şi a doua zi de Crăciun, respectiv 1 și 2 ianuarie) și perioadele de repaus săptămânal.

Zilele libere vor fi recuperate în instituţiile publice și autoritățiile publice prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite. 

Dispozițiile din actul normativ adoptat de Guvern nu se aplică pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, magistraților şi altor categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese.

De asemenea, în cele două zile declarate nelucrătoare, prin Ministerul Finanţelor Publice se efectuează operaţiuni de încasări şi plăţi, iar personalul din cadrul unităților Trezoreriei Statului poate desfăşura activităţi pentru încheierea exerciţiului bugetar al anului 2019.", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

 

 

Guvernul Orban ar putea aproba, în ședința de vineri, o hotărâre prin care bugetarii vor primi două zile libere în plus, 27 decembrie și 3 ianuarie, astfel încât se va face „punte” pentru bugetari între Crăciun și weekend și, la fel, între Revelion și weekend. Anunțul a fost făcut chiar de șeful Executivului de la Palatul Victoria, care a acceptat introducerea propunerilor pe ordinea de zi.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

„Trezoreria va lucra pe 27. Deci nu închidem Trezoreria, așa cum au făcut alții”, a precizat premierul.

„Sistemul bancar lucrează pe 27, atunci lucrăm și noi”, i-a răspuns Cîțu.

Codul Muncii stipulează că zilele 25 și 26 decembrie, aferente Crăciunului, respectiv 1 și 2 ianuarie sunt nelucrătoare pentru toți angajații din sistemul de stat. Adoptarea hotărârii va face ca bugetarii să aibă câte 5 zile libere atât de Crăciun, cât și de Revelion.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Orban