Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul Ponta a introdus în politică mandatele foarte scurte pentru miniștri: Recordul e deţinut de Ioan Mang

Guvernul Ponta a introdus în politică mandatele foarte scurte pentru miniștri: Recordul e deţinut de Ioan Mang

Un articol de: B1 TV - 18 Noi 2014, 12:17
Guvernul Ponta a introdus în politică mandatele foarte scurte pentru miniștri: Recordul e deţinut de Ioan Mang Foto: gov.ro Politică

Guvernul Ponta a introdus în politica românească mandatele foarte scurte pentru demnitari. Teodor Meleşcanu a demisionat în urma scandalului din diaspora după numai opt zile petrecute la Externe. Recordul pentru cel mai scurt mandat de ministru e deţinut însă de Ioan Mang. Acesta a făcut parte din guvernul Ponta 1 pentru numai o săptămână.

Teodor Meleşcanu a avut unul dintre cele mai scurte mandate din cadrul Cabinetului Ponta. Opt zile, atât a stat Meleşcanu la ministerul Afacerilor Externe. Demisia a venit în urma scandalul declanşat în diaspora, acolo unde sute de români au stat la cozi interminabile ca să-şi exercite dreptul la vot.

Recordul pentru cel mai scurt mandat de ministru e deţinut însă de Ioan Mang. Acesta a făcut parte din guvernul Ponta 1 timp de numai șapte zile. Fostul ministru al Educației a renunţat la mandat după ce Consiliul Național de Etică a decis că se face vinovat de plagiat. Mang a fost acuzat ca a plagiat nu mai puţin de șapte lucrări.

Un mandat scurt a avut şi Mircea Diaconu. El a fost ministrul a Culturii o lună şi jumătate, apoi a demisionat. Decizia a fost luată dupa ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv și irevocabil, că acesta s-a aflat în incompatibilitate între anii 2008 și 2011 când a fost și senator și director al Teatrului Nottara.

Instanta Supremă a dat dreptate astfel Agenției Naționale de Integritate, care dăduse o decizie similară pe care politicianul a atacat-o în justiție.

Alţi 4 miniştri ai Guvernul Ponta 1 a avut mandate de numai 3 luni. E vorba despre Ioan Rus, la MAI, Lucian Isar, ca ministru Delegat pentru Mediul de Afaceri, Victor Paul Dobre, ca ministru Delegat pentru Administrație şi Mircea Dușa ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Teodor Melescanu,   Mircea Diaconu