Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul președintelui Iohannis, în pregătire. Surse: Petrache, Atanasiu și Boghicevici, printre numele de miniștri vehiculate (VIDEO)
Exclusiv

Guvernul președintelui Iohannis, în pregătire. Surse: Petrache, Atanasiu și Boghicevici, printre numele de miniștri vehiculate (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 31 Aug 2015, 19:19
Guvernul președintelui Iohannis, în pregătire. Surse: Petrache, Atanasiu și Boghicevici, printre numele de miniștri vehiculate (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Liberalii își fac guvern din umbră în așteptatea demiterii sau demisiei lui Victor Ponta. Guvernul lui Iohannis a prins contur la întâlnirea liberalilor de la Gura Humorului din weekend, informează B1 TV.

Până ajunge PNL la guvernare, PSD-ul lui Dragnea se pregătește de război. Ponta și Dragnea își trimit bezele, dar în subterane se pregătesc de marea confruntare.

Cum va arată noul Guvern PNL? Este întrebarea la care liberalii au încercat să răspundă săptămâna trecută la o întâlnire politică ce a avut loc la Gura Humorului în județul Suceava.

Liberalii au petrecut cu miei la proțap și foc de tabară, dar au ținut și o ședință politică menită să pregătească strategia pentru toamnă.

Surse liberale spun că la sfârșitul lunii septembrie PNL va prezenta o listă cu propunerile de miniștri pentru fiecare domeniu în parte.

”Am discutat despre prioritățile legisletive (n.r. la Gura Humorului). Am avut și probleme de organizare internă, inclusiv pe comisiile de specialitate. Am cerut să avem mai mulți lideri comunicatori. Am cerut ca toate comisiile să aiba minim 3 comunicatori, adică oameni care să iasă în media și să comunice”, a declarat prim vicepreședinte PNL, Teodor Atanasiu în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, difuzată la B1 TV și moderată de Silviu Mănăstire.

Acesta a mai precizat că există posibilitatea ca dintre acești comunicatori să se aleagă viitori miniștri, dar nu este neapărat obligatoriu.

”Faptul că ești comunicator al partidului nu îți garantează postul de ministru nicăieri”, a subliniat Atanasiu.

Inițial, vor fi desemnați câte 3 posibili miniștri pentru un portofoliu. Din cele trei nume de ministeriabili se va alege un singur nume care va fi desemnat în final ministru în cazul în care PNL ajunge la guvernare înainte de alegerile din 2016.

Pe lista de ministeriabili ai PNL se afla Claudia Boghicevici, Sulfina Barbu, Cristina Pocora, Marian Petrache, Teodor Atanasiu, Alexandru Nazare, Ionuț Stroe, Cezar Preda, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu, Eugen Nicolăescu, Cristi Bușoi sau Virgil Popescu.

Ministeriabilii PNL vor fi apoi evaluați în funcție de criteriile de integritate și activitatea pe care o vor avea.

Liberalii au discutat la Gura Humorului și despre îndepărtarea guvernului Ponta. În primă fază, PNL va fi de acord ca Ponta să fie înlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea și de abia din primăvara anului 2016 liberalii se gândesc să intre la guvernare în locul PSD.

Calculele politice vor depinde însă de mișcările și deciziile președintelui Iohannis. Alte subiecte discutate de liberali au fost votul pe codul fiscal și votul prin corespondență.

TVA va scădea la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017. Taxa pe sâalp va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepție în cazul construcțiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit ca supraacciza la carburanți să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017.

Guvernul președintelui Iohannis, în pregătire. Surse: Petrache, Atanasiu și Boghicevici, printre numele de miniștri vehiculate

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Klaus Iohannis,   PSD,   Liviu Dragnea,   Teodor Atanasiu