Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul, prima Ordonanță de Urgență de după alegerile europarlamentare

Guvernul, prima Ordonanță de Urgență de după alegerile europarlamentare

Un articol de: B1.ro - 30 Mai 2019, 17:47
Guvernul, prima Ordonanță de Urgență de după alegerile europarlamentare Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Guvernul României a dat, joi, primul Ordonanță de Urgență de după înfrângerea de la alegerile europarlamentare.

Cabinetul Dăncilă a decis modificarea OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală (PNDL).

Astfel, modificarea aprobată prevede "măsuri menite să asigure protecția socială, pentru a se crea cadrul legal prin care instituțiile publice cărora le-a fost sistată alimentarea cu cote defalcate din impozitul pe venit sau cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, să-și poată onora obligațiile de plată stabilite prin lege către persoanele vulnerabile social, atât cele care beneficiază de asistent personal, cât și cele care au dreptul la o indemnizație lunară".

"Actul normativ era necesar întrucât, în procesul de implementare a PNDL, au existat beneficiari care nu au respectat prevederile legale, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) le-a solicitat acestora returnarea sumelor decontate necuvenit", transmite Guvernul într-un comunicat de presă.

Până în prezent, în situaţia în care beneficiarii nu restituiau sumele decontate necuvenit în termenul stabilit, MDRAP solicita în scris Ministerului Finanţelor Publice sistarea alimentării atât cu cote defalcate din impozitul pe venit, cât şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrare.

În aceste condiţii, există unități administrativ-teritoriale cărora le-a fost sistată alimentarea conturilor cu cote defalcate din impozitul pe venit şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și care nu au posibilitatea să plătească drepturile cuvenite persoanelor cu handicap grav, precum și să asigure funcționarea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

 

Citeşte mai multe despre:   PSD