Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul se întâlnește luni în ședință pentru a aproba prelungirea stării de alertă. Ludovic Orban: „Am agreat să permitem reluarea adunărilor publice”

Guvernul se întâlnește luni în ședință pentru a aproba prelungirea stării de alertă. Ludovic Orban: „Am agreat să permitem reluarea adunărilor publice”

Un articol de: Maria Zărnescu - 13 Sep 2020, 17:32
Guvernul se întâlnește luni în ședință pentru a aproba prelungirea stării de alertă. Ludovic Orban: „Am agreat să permitem reluarea adunărilor publice” Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Premierul României a anunțat în timpul vizitei la Călărași, duminică, 13 septembrie, că Guvernul se va reuni în cursul zilei de luni în ședință, pentru a aproba hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul țării, cu încă 30 de zile.

Mai mult decât atât, Ludovic Orban a mai anunțat și că luni se va reuni Comitetul Național Pentru Situații de Urgență, urmând ca mai apoi, într-o ședință de Guvern să fie aprobată prelungirea stării de alertă.

„Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11,00, la 12,00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat - că am avut mai multe solicitări - să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente. (...) Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască. Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară”, a declarat premierul României, Ludovic Orban, în timpul vizitei de duminică, de la Călărași.

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban