Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul va aloca din Fondul de rezervă banii necesari pentru plata salariilor pe octombrie pentru angajații din direcțiile de asistență socială. Ludovic Orban: „Ne confruntăm cu o situație fără precedent” (VIDEO)

Guvernul va aloca din Fondul de rezervă banii necesari pentru plata salariilor pe octombrie pentru angajații din direcțiile de asistență socială. Ludovic Orban: „Ne confruntăm cu o situație fără precedent” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Noi 2020, 23:54
Guvernul va aloca din Fondul de rezervă banii necesari pentru plata salariilor pe octombrie pentru angajații din direcțiile de asistență socială. Ludovic Orban: „Ne confruntăm cu o situație fără precedent” (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de vineri, că Guvernul va adopta două Hotărâri pentru plata salariilor pe luna octombrie ale angajaţilor din direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi, totodată, pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi şi a salariilor asistenţilor personali ai acestora.

Guvernul va aloca din Fondul de rezervă banii necesari pentru plata salariilor pe octombrie pentru angajații din direcțiile de asistență socială

 

„Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, motiv pentru care va trebui să adoptăm astăzi două hotărâri de guvern. Eu vă mărturisesc nu-mi aduc aminte de vreun alt an în care să existe probleme cu plata salariilor pentru angajaţii din direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia drepturilor copilului din subordinea consiliilor judeţene. Nu ştiu cum şi-au bugetat aceste cheltuieli, cum au fost alocările de la bugetul de stat. Cert este că în mai multe judeţe, cred că aproximativ 30 de judeţe, este o situaţie critică în care consiliile judeţene, preşedinţii de consilii judeţene reclamă că au rămas fără bani pentru plata drepturilor salariale. Ca atare, va trebui să adoptăm astăzi o Hotărâre de Guvern de alocare din Fondul de rezervă a sumelor de bani necesare pentru plata salariilor pe luna octombrie pentru acele consilii judeţene care reclamă absenţa banilor, urmând ca pe noiembrie și decembrie să facem o analiză foarte serioasă a modului în care și-au construit bugetului, a resurselor efectiv alocate și de asemenea a obligațiilor de plată din partea bugetului de stat, astfel încât să ne asigurăm că toți angajații vor primi salariile până la sfârșitul anului”, a declarat premierul Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern de vineri.

Prim-ministrul a subliniat că în construcția bugetului pe anul viitor, Guvernul va trebui să aibă mare grijă, „astfel încât să nu mai permitem să se ajungă într-o astfel de situație.

„Probabil din cauza faptului că a fost an electoral, foarte mulţi preşedinţi de consilii judeţene nu au respectat disciplina în construcţia bugetară şi nu au alocat sumele suficiente pentru cheltuielile de personal, cheltuind banii pe alte tipuri de cheltuieli şi au rămas fără bani”, a mai spus Ludovic Orban.

De asemenea, „ne confruntăm cu o altă situație”, a adăugat premierul, care a precizat că a solicitat Ministerului Dezvoltării şi prefecţilor să ceară primăriilor situaţia cu plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi a salariilor asistenţilor personali ai acestora.

„Am primit semnale din teritoriu că există întârzieri la plată, atât în privinţa indemnizaţiilor, cât şi în privinţa salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi. Şi aici, va trebui să adoptăm o hotărâre de guvern astfel încât să putem să fim siguri că alocăm nişte bani, astfel încât toate aceste persoane, toţi aceşti cetăţeni să beneficieze de sumele cuvenite în conformitate cu prevederile legale", a afirmat prim-ministrul Ludovic Orban.

 

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban