Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul va modifica normele de aplicare ale Ordonanței de Urgență privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

Guvernul va modifica normele de aplicare ale Ordonanței de Urgență privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Mai 2021, 23:38
Guvernul va modifica normele de aplicare ale Ordonanței de Urgență privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Guvernul urmează să modifice joi, printr-o Hotărâre, Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate, anterior prin HG nr. 52/2011, informează Agerpres.

 

Decizii pe masa Guvernului în ședința de joi

 

Executivul vizează eliminarea prevederilor referitoare la plata contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate persoanelor care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului. 

De asemenea, acesta dorește să reglementeze acordarea stimulentului de inserţie în cuantumurile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă, respectiv 1.500 şi 650 de lei, în funcţie de momentul la care se solicită dreptul la concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, în perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi.

Totodată, tot prin aceste modificări, poșta electroică urmează să fie inclusă printre modalitățile de comunicare a deciziilor de acordare a acestor drepturi.

Printr-o altă Hotărâre, Executivul urmează să aprobe Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2021-2027 şi Planul de acţiuni pe perioada 2021 - 2027 pentru implementarea Strategiei.