Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul vrea sa elimine carantina pentru persoanele care se întorc din Grecia și Bulgaria, cele mai probabile destinații turistice pentru români. Vezi în ce țări intri în carantină dacă mergi acum în concediu

Guvernul vrea sa elimine carantina pentru persoanele care se întorc din Grecia și Bulgaria, cele mai probabile destinații turistice pentru români. Vezi în ce țări intri în carantină dacă mergi acum în concediu

Un articol de: Traian Avarvarei - 02 Iun 2020, 19:08
Guvernul vrea sa elimine carantina pentru persoanele care se întorc din Grecia și Bulgaria, cele mai probabile destinații turistice pentru români. Vezi în ce țări intri în carantină dacă mergi acum în concediu sursa Foto: pixabay Politică

Românii vor putea merge în vacanță în Grecia și Bulgaria, fără să intre în izolare la reîntoarcerea în țară. Ministrul Economiei, Virgil Popescu a anunțat, luni seară, că cel mai probabil se va renunța la cele 14 zile de izolare pentru persoanele care se întorc din străinătate, din data de 15 iunie. Astfel, urmează să fie scoase de pe lista țărilor pentru care este obligatorie perioada de izolare de două săptămâni, datorită coeficientului redus pe care îl au în privința infectărilor cu noul coronavirus. Vizate ar fi, printre altele, Grecia și Bulgaria, cele mai probabile destinații turistice pentru români în vacanța de vară.

 

 Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA


Guvernul vrea sa elimine carantina pentru persoanele care se întorc din Grecia și Bulgaria


 


 

Intenția Guvernului este de a permite cetățenilor să își petreacă vacanțele în Grecia și Bulgaria, fără să existe impedimentul intrării în izolare la domiciliu la finalul sejurului din cauza Covid-19, susțin surse guvernamentale pentru Europa Liberă. Totodată, se precizează că rămâne carantina pentru întoarcerea din state din zona roșie precum Germania, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Franța sau Spania.

„În lista pe Europa, aflată în lucru la Guvern, Grecia și Bulgaria sunt foarte jos ca probleme din cauza COVID 19. Avem o ierarhizare a țărilor în funcție de un coeficient legat de evoluția epidemiei de COVID 19. Nu am luat decizia finală, se discută dacă să menținem carantina la întoarcerea în țară pentru statele cu coeficient 4 sau 5. Coeficientul Bulgariei este undeva pe la doi virgulă, iar Grecia în jur de 0.7. Cele două state au un coeficient mult mai mic decât limita pe care dorim să o impunem ca nivel de referință de la care menținem carantina la domiciliu. Mai mult ca sigur nu au cum să fie incluse, pentru că așa cum este lista, sunt sub pragul de 4 sau 5, care o să fie stabilit. Rămâne carantina pentru întoarcerea din state din zona roșie precum Germania, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Franța, Spania”, au declarat surse din Guvern.

De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunța, luni seară, că cel mai probabil se va renunța la cele 14 zile de izolare pentru persoanele care se întorc din străinătate. 


 

"Eu sunt optimist că, începând cu 15 iunie, nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare. Vrem să relaxam și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică", a explicat ministrul Virgil Popescu.


 

 

Grecia și Bulgaria își reiau activitatea turistică


 


 

Pandemia de coronavirus a lovit puternic economiile țărilor, prăbușindu-le financiar, inclusiv în sectorul turistic, domeniu esențial pentru multe națiuni.

Grecia, una dintre țările dependente de activitatea turistică, se pregătește de o relansare economică, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, anunțând că își va redeschide insulele pentru turiști.Mai mult, Grecia deschide sezonul turistic anunțând că va plăti cazarea turiștilor care se infectează cu COVID-19 în vacanță.

Amintim că de la începutul epidemiei de Covid-19, Grecia a raportat 2.918 de cazuri. Dintre acestea, 1.374 persoane s-au vindecat și au fost externate. Totodată, 1719 de greci infectați cu noul coronavirus au decedat.

De asemenea, Bulgaria are în plan reluarea activității turistice pe data de 1 iulie, deschizând sezonul estival pentru a contracara efectele dezastruoase resimțite după pandemia de coronavirus, care a paralizat sectorul turistic.

Totodată, autoritățile bulgare au permis restaurantelor, barurilor și cafenelelor să se redeschidă la capacitate maximă luni, 1 iunie, în condițiile în care guvernul de la Sofia a mai ușurat restricțiile impuse la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Bulgaria are 2.538 de cazuri de coronavirus confirmate, inclusiv 144 de decese, un număr relativ redus în Europa.


 


 

Și Cipru anunță că așteaptă turiști


 

 

Cipru, una dintre țările pentru care sectorul turismului este vital, a fost prima care a găsit o metodă inedită de a-i atrage pe turiști. Autoritățile de la Nicosia au promis că vor plăti toate cheltuielile de vacanță și pe cele medicale ale celor care contactează noul coronavirus pe insulă. Cipru se promovează drept o destinaţie "sigură". De altfel, numărul cazurilor de Covid-19 pe insulă au fost puține, până într-o mie.

 

 

 

Croația, una dintre cele mai apreciate destinații de vară, se pregătește de sezonul estival


 

 

Croația, una dintre țările europene mai puțin afectate de noul coronavirus, pregătește relansarea turismului. Pe 29 mai, Croaţia și-a deschis graniţele pentru cetăţenii din Slovacia, Cehia, Ungaria şi Austria, a anunţat ministrul croat al turismului, Gari Cappelli. Urmează ca până la 1 iulie tot mai mulți europeni să poată merge în vacanță în această țară.

Croația a raportat de la începutul epidemiai de Covid-19 2.246 de cazuri de infectare și 103 persoane decedate.

 

 

 

Italia pregătește pentru turiști sejurul "Covid-19 Free"

 


 

Italia, una dintre cele mai afectate țări din lume de epidemia de Covid-19, relaxează restricții și așteaptă și primii turiști. Luca Zaia, preşedintele regiunii Veneto din nord-estul Italiei, a anunțat săptămâna trecută că autoritățile sunt pregătite să le ofere turiştilor sejururi „Covid-19 Free”.

Potrivit oficialului italian, cei care vizitează Veneto vor avea garantată o vacanţă „Covid-19 Free”, având în vedere că datele epidemiologice sunt optime, cu un indice R0 (indice de contagiere) de sub 0,4, fără noi pacienţi la terapie intensivă de mai multe săptămâni şi cu reducerea la jumătate a persoanelor infectate, ale căror rezultate sunt deja negative.

Potrivit datelor, de la începutul epidemiei de Covid-19, Italia a raportat peste 233.000 de cazuri de infectare cu virusul chinez și peste 33.000 de decese.

Românii care vor să viziteze Italia trebuie să știe că peninsula este considerată zonă roșie, ceea ce înseamnă că vor trebui să stea în izolare două săptămâni la întoarcerea din vacanță.

 

 

 

Spania reia turismul internațional din iulie

 

 

 

Spania, una dintre cele mai grav afectate țări din lume de epidemia de Covid-19, anunță reluarea turismului internațional din iulie. Guvernul de la Madrid dă asigurări că redeschiderea sectorului turismului se va face în condiții de maximă siguranță.

„Datele raportate de insulele Canare, Baleare sau de regiunea Andaluzia oferă azi un sentiment de siguranţă, deoarece nu există deplasări între provincii şi nu vin persoane ce ar putea fi potenţial contagiate. Dacă se va deschide masiv turismul, ar putea fi o dovadă de iresponsabilitate”, a precizat vicepremierul spaniol Teresa Ribera.

Spania a raportat de la începutul pandemiei de coronavirus peste 286.000 cazuri de îmbolnăvire și peste 27.000 de decese.

La fel ca și în cazul Italiei, Spania este considerată zonă roșie de Covid-19, prin urmare turiștii care se întorc în această țară ar putea sta 14 zile în carantină.

 

 

 

Hotelurile din Turcia pregătesc deschiderea sezonului estival


 

 

Turcia este una dintre țările dependente de activitatea turistică, pregătind o relansare economică în acest sens, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Planul pentru reluarea turismului a fost pus pe picioare după sărbătoarea Eid al-Fitr, ce marchează sfârşitul Ramadanului pentru credincioşii musulmani.

Unitățile vor putea primi turiști doar dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc. Aceste criterii includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor, dar şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Turcia a raportat de la începutul epidemiei de coronavirus peste 164.000 de cazuri de îmbolnăvire și peste 4.500 de decese.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   Bulgaria