Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gyorgy Frunda: Liberalii s-au temut de formarea unei majorități PSD-UDMR în cadrul USL

Gyorgy Frunda: Liberalii s-au temut de formarea unei majorități PSD-UDMR în cadrul USL

Un articol de: - 18 Dec 2012, 10:59
Gyorgy Frunda: Liberalii s-au temut de formarea unei majorități PSD-UDMR în cadrul USL Politică

Liderul UDMR, Gyorgy Frunda, a precizat că partidul din care face parte nu va fi un Gică-contra în opoziție, dar îl surprinde opoziția PNL față de intrarea formațiunii maghiare în Cabinetul Ponta II. Potrivit lui Frunda, liberalii s-au temut de o alianța PSD-UDMR care ar forma majoritatea în cadrul USL.

"Premierul Victor Ponta a pledat pentru ca UDMR-ul să facă parte din coaliția de guvernare. S-au opus liberalii, în principal președintele PNL, domnul Crin Antonescu, dar și domnul Radu Stroe, s-au opus de asemenea UNPR și domnul Dragnea, care a spus că a vorbit cu multă lume din tabăra PSD, care s-a opus prezenței UDMR în actul de guvernare", a declarat Frunda pentru RFI.

Totodată, liderul maghiarilor suspectează anumite interese ale PNL. "Ma miră că ei (liberalii) s-au opus acestui lucru. Partidul Liberal când a avut discuții prietenoase față de comunitatea maghiară, chiar președintele sau, când vorbea de sancționarea comunității maghiare sau a UDMR, să mai stea și în Opoziție. Nu-mi dau seama de ce există aceste tangaje foarte largi în aprecierea PNL vis-a-vis de UDMR. Cred că sunt interese conjuncturale, cred ca sunt proiecții ale unor eventuale situații viitoare, când ei nu vor să existe o majoritate in cadrul acestei Uniuni (USL), vor să prevină anumite disfuncționalități ale Uniunii, dar asta este deducția mea, nimic altceva", a preciat Gyorgy Frunda.

Citeşte mai multe despre:   UDMR,   Guvernul Romaniei,   maghiari,   PSD,   USL