Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Hans Klemm la recepția de Ziua Independenței: În această seară sărbătorim și forța Parteneriatului strategic SUA-România

Hans Klemm la recepția de Ziua Independenței: În această seară sărbătorim și forța Parteneriatului strategic SUA-România

Un articol de: - 01 Iul 2016, 21:49
 Hans Klemm la recepția de Ziua Independenței: În această seară sărbătorim și forța Parteneriatului strategic SUA-România foto: caleaeuropeana.ro Politică

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a vorbit despre parteneriatul dintre România și SUA cu ocazia recepției dată cu ocazia Zilei Independenței, arată agerpres.ro.

"În această seară celebrăm și forța Parteneriatului strategic SUA — România și legăturile noastre în calitate de aliați și prieteni. În ultimul an, sub auspiciile parteneriatului nostru, am investit împreună în securitatea regiunii transatlantice prin finalizarea amplasamentului sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu", a debutat Hans Klemm.

Diplomatul american a amintit și despre exercițiile militare comune, precum și despre maniera în care SUA susțin România în lupta împotriva corupției.

"Membrii forțelor noastre armate au avut frecvent antrenamente comune, menite să descurajeze amenințările la adresa României și a regiunii Mării Negre. Soldații, membrii forțelor marine și aeriene și infanteriștii noștri au luptat împreună pe câmpuri de luptă aflate departe de România. Iar reprezentanții instituțiilor noastre de aplicare a legii au avut o strânsă colaborare pentru a combate terorismul, proliferarea armamentului de distrugere în masă, pentru a pune capăt infracționalității organizate, pentru a opri traficul de persoane și de droguri și a sprijini lupta României împotriva corupției", a adăugat ambasadorul american.

"Mi-ați cerut să dedic energie suplimentară dimensiunii economice a parteneriatului nostru, să sporesc volumul schimburilor comerciale și investițiilor dintre țările noastre. Drept răspuns, am adus delegații comerciale în România, susținem antreprenorii români din domeniile IT, educațional și al turismului ecologic și i-am încurajat pe investitorii americani să ia în considerare potențialul economic pe care îl oferă România, așa cum i-am încurajat și pe investitorii români să ia în considerare America", a continuat acesta.

Hans Klemm a amintit și despre noile inițiative în domeniul securității.

"Pentru a extinde și mai mult parteneriatul nostru, anul acesta am lansat împreună noi inițiative în domeniul securității cibernetice și, cel mai promițător, inițiative menite să dubleze din nou promovarea colaborării noastre și schimburile educaționale de studenți și membri ai mediului academic din știință, tehnologie, educație și cultură și poate chiar energie, medicină și cercetare în domeniul agricol", a declarat oficialul.

Potrivit aprecierilor acestuia, parteneriatul dintre România și SUA are un potențial "nelimitat".

"Domnule președinte, sunt convins că, printr-o colaborare cu toate forțele, parteneriatul nostru va avea un potențial nelimitat. Sub conducerea dumneavoastră, putem promova împreună securitatea, democrația și prosperitatea, nu numai ale României și Statelor Unite, ci și ale întregii regiuni transatlantice și nu doar", i s-a adresat Hans Klemm președintelui României, Klaus Iohannis.Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

"Împreună, în calitate de aliați, parteneri și prieteni, putem avea o contribuție decisivă la asigurarea unei Europe întregi, libere și în pace. Și, în concordanță cu tema recepției din această seară — parcurile noastre naționale — putem căuta modalități de colaborare pentru protejarea pădurilor, platourilor, pășunilor, munților, râurilor și pârâurilor, florei și faunei noastre sălbatice, a căror existență depinde, generații de acum înainte, de sănătatea mediului înconjurător", a continat Klemm.

 

Citeşte mai multe despre:   Hans Klemm,   SUA,   Klaus Iohannis,   ambasada