Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Hans Klemm le răspunde lui Băsescu şi Tăriceanu: E datoria mea să fac observații în mod public

Hans Klemm le răspunde lui Băsescu şi Tăriceanu: E datoria mea să fac observații în mod public

Un articol de: - 01 Iul 2016, 21:02
Hans Klemm le răspunde lui Băsescu şi Tăriceanu: E datoria mea să fac observații în mod public Foto: caleaeuropeana.ro Politică

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, spune că este în interesul parteneriatului strategic dintre cele două state să facă anumite observaţii în mod public. Acesta a mai precizat că doreşte o Românie "şi mai prosperă (...) care să respecte şi mai mult statul de drept", potrivit stiripesurse.ro.

Hans Klemma făcut această afirmaţie vineri seara, într-o emisiune la TVR, întrebat ce crede despre faptul că unii politicieni români, precum Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, nu sunt foarte mulţumiţi de interesul său faţă de sistemul judiciar şi de activitatea Parlamentului.

„Eu cred, Guvernul SUA crede - pentru că vorbesc în numele Guvernului SUA, nu al meu - că este în interesul SUA şi al parteneriatului nostru strategic să fac anumite observaţii în mod public. Asta e datoria mea în calitate de ambasador al SUA în România”, a spus Klemm.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Ambasadorul a mai preciat că Statele Unite vor un parteneriat strategic cu o Românie puternică, sigură, „care îmbrăţişează un viitor democratic şi încearcă să îşi consolideze instituţiile democratice, care să fie din ce în ce mai prosperă".

„Pentru a realiza aceste lucruri, pentru ca România să fie un partener mai puternic pentru SUA pe măsură ce înfruntăm împreună nesiguranţa cu care se confruntă ambele ţări în această lume instabilă, SUA îşi doresc o Românie şi mai prosperă, care să îmbrăţişeze şi mai mult un viitor democratic, care să-şi construiască instituţii democratice şi mai solide, care să respecte şi mai mult statul de drept şi să continue să aibă contribuţii foarte importante la garantarea siguranţei transatlantice. Acestea sunt lucrurile pe care le doreşte SUA", a adăugat Hans Klemm.

În ceea ce privește perspectivele pentru alegerile parlamentare din România, Hans Klemm a exprimat speranţa că toate partidele vor stabili „o viziune (...) atractivă pentru o Românie puternică, democratică şi prosperă" şi vor propune candidaţi care să poată exprima clar acea viziune".

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Calin Popescu Tariceanu,   datorie,   public