Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Haşotti: Comisia care a decis că premierul Victor Ponta a plagiat este politică

Haşotti: Comisia care a decis că premierul Victor Ponta a plagiat este politică

Un articol de: - 01 Iul 2012, 16:11
Haşotti: Comisia care a decis că premierul Victor Ponta a plagiat este politică Politică

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, a calificat comisia care a decis că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat drept una „politică”, formată din "politrucii" lui Daniel Funeriu şi Emil Boc, informează Mediafax. „Comisia aceea nu are căderea să se pronunţe asupra unei lucrări a premierului Victor Ponta câtă vreme a răspuns la o comandă politică, cum bine ştiţi cu deplasarea acelui membru al comisiei în Germania. Este o comisie politică, formată din politrucii lui Funeriu, din politrucii lui Boc şi din principiu nu sunt de acord cu concluziile la care ajunge această comisie. Din acest motiv sunt solidar cu declaraţiile pe care le-a făcut pe această temă ministrul interimar al Educaţiei”, a declarat Haşotti.

Ministrul susține că acuzațiile aduse premierului vin din partea unor persoane care în viaţa lor „nu au scris decât scrisori”.

Chestiile astea le-au spus inclusiv nişte oameni care în viaţa lor nu au scris decât o scrisoare sau două. Au fost şi alţii care şi-au dat cu părerea, Cezar Preda şi alţii, care nu au scris decât scrisori, eventual de dragoste", a mai spus Haşotti.

Vineri, consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Comisia formată din 13 membri a propus Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor în cazul premierului.


Citeşte mai multe despre:   Puiu Hasotti,   Victor Ponta,   plagiat,   Daniel Funeriu,   Emil Boc