Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Horia Roman Patapievici: USL a rupt orice legătură cu intelectualitatea

Horia Roman Patapievici: USL a rupt orice legătură cu intelectualitatea

Un articol de: B1 TV - 03 Aug 2012, 08:20
Horia Roman Patapievici: USL a rupt orice legătură cu intelectualitatea Politică

„Actuala putere a rupt orice legătură cu intelectualitatea”, aceasta este opinia directorului demisionar al Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici. Scriitorul îi acuză pe cei din USL că au distrus singura instituţie care funcţiona în interesul culturii româneşti.

Horia Roman Patapievici a explicat de ce a ales să demisioneze din conducerea ICR, după ce Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, trecerea Institutului în subordinea Senatului.  În opinia lui Patapievici, această mutare are ca unic scop politizarea instituţiei. Scriitorul i-a acuzat pe cei din USL că urmăresc distrugerea culturii din ţara noastră.

„Tot ce au demolat, au demolat foarte rapid. Este un blitzkrieg. USL a intrat în istorie prin distrugerea singurei instituţii, care, funcţionând în slujba culturii române, a dovedit o eficacitate deplină în capacitatea de a o exporta. Cred că actuala putere a rupt orice legătură cu intelectualitatea. Eu nu pot să funcţionez împotriva convingerilor mele. Misiunea institutului a fost schimbată potrivit unei agende îngust naţionaliste. Eu nu îmi iubesc ţara mai puţin decât cei care, ca naţionalişti, pretind că trăiesc numai pentru ea”, a spus Patapievici pentru EVZ.

Scriitorul este convins că USL va aplica şi în cazul ICR aceeaşi metodă de politizare folosită şi în cazul TVR. Alături de Patapievici, şi-au mai prezentat demisiile şi vicepreşedinţii Tania Radu şi Mircea Mihăeş.

Citeşte mai multe despre:   demisie