Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Hossu: Se duce o campanie de distrugere a sindicatelor

Hossu: Se duce o campanie de distrugere a sindicatelor

Un articol de: - 01 Mar 2011, 19:21
Hossu: Se duce o campanie de distrugere a sindicatelor Foto: evz.ro Politică

"Suntem singurii care am ieşit în stradă. Societatea civilă, din păcate trebuie să o spunem, este în incapacitate de a reacţiona, singurii opozanţi de drept am rămas noi şi, dacă nu suntem de partea lor, se doreşte distugerea. Este o multitudine de mici picături care fac campania de distrugere a structurii sindicale", a declarat preşedintele Confederaţiei “Cartel Alfa” pentru Mediafax, în replică la apelul adresat românilor de către premierul emil boc şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, de a nu cădea pradă manipulării liderilor sindicali, care urmăresc doar protejarea propriilor interese şi aruncă pe piaţă afirmaţii fără acoperire legate de efectele noilor reguli pe piaţa muncii.

Bogdan Hossu a spus că Guvernul este sancţionabil şi nu ar trebui să facă asemenea afirmaţii despre sindicate.  El a precizat că sindicatele ridică trei probleme de principiu, confirmate de modificările propuse şi adoptate de Guvern la Codul Muncii, care se referă la încălcarea Constituţiei României, întrucât noul Cod al Muncii nu transpune articolul 41 din Constituţie.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament a noului Cod al Muncii pe 8 martie, la ora 10:00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri la ora 20:00.

Confederaţiile sindicale au început luni, protestele, nemulţumite de prevederile Codului Muncii şi de decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru actul normative.

Pe 8 martie, sindicaliştii vor intra în grevă de avertisment şi vor picheta intrările în sediul Parlamentului.

Hossu declara în urmă cu o săptămână, că Guvernul încalcă din nou legea prin trimiterea proiectului de modificare a Codului Muncii la Consiliul Economic şi Social fără să fi discutat mai întâi în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   Codul Muncii,   proteste,   sindicate