Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ilie Sârbu, supărat pe miniștri că nu participă la ședințele comisiilor din Senat: „Membrii Guvernului ne țin la uși, ne sfidează!”

Ilie Sârbu, supărat pe miniștri că nu participă la ședințele comisiilor din Senat: „Membrii Guvernului ne țin la uși, ne sfidează!”

Un articol de: B1 TV - 09 Oct 2014, 10:32
Politică

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, tună şi fulgeră împotriva propriilor miniştri. Sârbu i-a acuzat pe aceştia, într-o şedinţă a Biroului Permanent, că nu stau de vorbă cu membri Parlamentului. Liderul social-democrat a calificat drept o "sfidare" atitudinea reprezentanţilor Guvernului care lipsesc de la şedinţele comisiilor din Senat.

Ilie Sârbu s-a revoltat într-o şedinţă a Biroului Permanent al Senatului împotriva reprezentanţilor guvernului. Totul a pornit de la o observaţie a aleşilor opoziţiei cu privire la absenţa  miniştrilor de la dezbaterile comisiilor de specialitate. Surprinzător, Sârbu le-a dat dreptate celor din opoziţie şi s-a lansat într-un atac virulent la adresa propriilor miniştri.

„Am ajuns într-o situaţie în care nu are rost să mai venim nici noi aici. Noi ne facem că ne jucăm de-a Senatul? Instituţie supremă, Legislativ... nu mai ştiu câte atribute îi putem pune în coadă…Nu se poate. Îşi bat joc de noi? Mai mult, vă spun, dragi colegi, cu toată deschiderea, când vă duceţi pe la ministere aţi văzut că vă ţin pe la uşi, toţi. Nu au timp, sunt ocupaţi, sunt în şedinţe. Nici secretarii de stat nu stau de vorbă cu noi”, a spus Ilie Sârbu în şedinţa Biroului Permanent al Senatului

Sârbu i-a acuzat de sfidare la adresa Parlamentului pe membrii Guvernului

„Eu am fost în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.(...) Nu era secretar de stat, la revedere. Vii când vrei, când vrei să-ţi treci legea, altfel. (...) Când văd că lăsăm portiţa deschisă, ne sfidează, nu le mai pasă”, a mai spus Sârbu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a angajat să trimită o scrisoare reprezentanţilor Guvernului în care să exprime poziţia aleşilor. Aceştia susţin că dacă miniştri nu vor veni în comisii, nu vor adopta proiectele Guvernului.

Citeşte mai multe despre:   Ilie Sarbu,   ministri
Loading...