Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Implicat într-un nou scandal intern, scaunul lui Dan Barna se clatină. Allen Coliban, noul primar al Brașovului, mesaj dur pentru „Echipa Barna” după abuzurile din USR: „Niște demisii ar fi de bun simț”

Implicat într-un nou scandal intern, scaunul lui Dan Barna se clatină. Allen Coliban, noul primar al Brașovului, mesaj dur pentru „Echipa Barna” după abuzurile din USR: „Niște demisii ar fi de bun simț”

Un articol de: Traian Avarvarei - 06 Oct 2020, 12:30
Implicat într-un nou scandal intern, scaunul lui Dan Barna se clatină. Allen Coliban, noul primar al Brașovului, mesaj dur pentru „Echipa Barna” după abuzurile din USR: „Niște demisii ar fi de bun simț” Sursă foto: Facebook / Dan Barna Galerie foto (5) Politică

Dan Barna este din ce în ce mai criticat în USR, iar de această dată reproșurile îi sunt aduse de unul dintre membrii Uniunii care au obținut victorii notabile la alegerile locale din 2020, și anume Allen Coliban, câștigătorul cursei pentru Primăria Brașov, care îl somează pe președintele formațiunii să respecte legile interne și valorile USR.

Allen Coliban, noul primar al Brașovului, mesaj dur pentru „Echipa Barna” după abuzurile din USR: „Niște demisii ar fi de bun simț”

 

Filiala Diaspora a USR este marcată de o serie lungă de scandaluri și abuzuri, potrivit Adevărul. După alegerile interne din iunie 2020, care au fost câștigate de Emanuel Stoica, acesta a fost suspendat rapid din partid, astfel încât să nu îl încurce pe Radu Mihail la Senat, care dorea să își reînnoiască mandatul. În aceste condiții, Emanuel Stoica nu mai poate candida la alegerile parlamentare.

Ei, bine, acum a venit rândul câștigătorului de la alegerile interne pentru desemnarea candidaților Camera Deputaților. Deși s-a impus într-un vot categoric, lui Vlad Teohari i-a fost invalidată candidatura cu o zi înainte de termenul limită.

Motivul și modul de operare par să fie desprinse din PSD. S-a invocat că are probleme de „integritate”, pe motiv că, în urmă cu un an, a semnat o scrisoare în care combătea o decizie a conducerii USR, care suspenda cu hărnicie oamenii din partid. Deși scrisoarea a fost semnată de peste 100 de membri cu funcții de conducere din filialele din țară și de peste hotare, doar Vlad Teohari a plătit – a fost sancționat la timp, astfel încât să elibereze singurul loc eligibil al USR la Camera Deputaților, în favoarea căruia însuși Dan Barna și apropiații săi și-au exprimat public susținerea. Sancțiunea a venit în ciuda regulamentului intern, care prevede că nu se poate trece peste independența filialei, ce este consfințită prin vot.

„Echipa Barna” n-ar fi la primul abuz de acest gen, dar de această dată și-a găsit un opozant despre care se poate spune că este de-a dreptul pe val. Allen Coliban, noul primar al Brașovului, îl somează pe Dan Barna, pe grupul intern de discuții, să respecte legile interne și valorile USR, și să anuleze acest abuz.

Mesajul a fost transmis incisiv și argumentat – sancțiunea încalcă „libertatea de exprimare, garantată de Constituție” și „raportarea la criterii obiective în privința judecării integrității.

DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   USR