Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică "În urmaşul PCR se încalcă regula". CTP: BARONII ÎL MÂRÂIE PE DRAGNEA

"În urmaşul PCR se încalcă regula". CTP: BARONII ÎL MÂRÂIE PE DRAGNEA

Un articol de: - 12 Mai 2017, 12:44
Politică

Liviu Dragnea a trecut la mazilirea celor care încalcă regula în partid, cum ar fi Cătălin Rădulescu, Şerban Nicolae şi Nicolae Bacalbaşa.

PSD, partid urmaș al PSC-ului lui Ceușescu, schimbă acum macazul. Sub șefia lui Dragnea, social-democrații cunosc o nouă abordare, motiv pentru care baronii locali au început "să-l mârâie" pe șeful lor.

"Dragnea, în premieră absolută în România post-decembristă, calcă regula Partidului Comunist, ceea ce îi aduce mârâieli consistente din partea baronilor PSD.”, spune Cristian Tudor Popescu la Digi24.

"Dragnea face un lucru cu totul deosebit în istoria Partidului Comunist. Dragnea expune public partidul, scoate rufe murdare din coşul partidului şi le arată public. Să facem o comparatie. Imaginati-vă ce ar fi făcut Iliescu în cazul deputatului Cătălin Rădulescu. A mai făcut nişte lucruri Dragnea. De exemplu, suspendarea lui Cătălin Rădulescu, a lui Bacalbaşa. Aşa ceva Iliescu nu ar fi făcut niciodată, indiferent ce făcea Rădulescu. Că a spus că ia puşca şi iese în stradă. Ştiţi ce ar fi spus Iliescu? "O fi avut şi băiatul ăsta motivele lui. E tânăr, sânge fierbinte." Dar nu ar fi supus la vot suspendarea din partid.

La fel în cazul lui Bacalbaşa. După ce Vadim Tudor îl numea şandrama stalinistă, zdreanţă, îi spunea: dle Iliescu, avem aceeasi grup de sânge, Iliescu spunea: e băiat bun, dar mai sare calul.

Aceste evenimente nu ar fi fost tratate în PSD, urmaş al PCR, aşa. Ar fi fost muşamalizate pe baza principiului prostimea nu trebuie să vadă. Îl judecăm în şedinţă, hotărâm în interior, dar nu trebuie să ştie lumea. Să păstram unit partidul, spunea Iliescu.

Dragnea, în premieră absolută în România post-decembristă, calcă regula Partidului Comunist, ceea ce îi aduce mârâieli consistente din partea baronilor PSD. Şerban Nicolae a fost scos din funcţii, pentru că a venit cu legea graţierii, care nu a fost discutată la partid.

E un lucru pozitiv ce face Dragnea. Putem analiza resorturile personale, de ce face asta acum, în raport cu cariera politică pe care şi-o planifică în continuare.

Şi atitudinea faţă de justiţie a fost continuu rezervată, nuanţată. A înţeles că direcţia pe care o luase după alegeri, adică voi fi noul Ceauşescu, nu tine. Dragnea ţine seama de cei 600 de mii de oameni ieşiţi în stradă, şi nu doreşte să i se mai întâmple asta pentru viitorul lui politic. Ce face Dragnea e un progres. E pentru prima dată când în urmaşul PCR se încalcă regula batistei pe ţambal.”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citeşte mai multe despre:   CTP,   Cristian Tudor Popescu,   Liviu Dragnea
 
Loading...