Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Închisoare doar în WEEKEND sau la DOMICILIU pentru corupți. Legea a fost adoptată în Camera Deputaţilor

Închisoare doar în WEEKEND sau la DOMICILIU pentru corupți. Legea a fost adoptată în Camera Deputaţilor

Un articol de: - 25 Apr 2018, 12:19
Închisoare doar în WEEKEND sau la DOMICILIU pentru corupți. Legea a fost adoptată în Camera Deputaţilor Politică

În Camera Deputaților a fost adoptat proiectul legislativ privind măsurile alternative de executare a pedepselor în așa fel încât cei condamnați la pedepse până în 5 ani pentru fapte fără violență să poată să își execută sentințele în weekend sau în detenție la domiciliu. Au fost 170 voturi "pentru" şi 80 "împotrivă". 

În 11 aprilie, Comisia juridică a decis că persoanele condamnate pentru infracţiuni cu violenţă sau care au profitat de starea de neputinţă fizică sau psihică a victimei, persoanele condamnate pentru corupţie şi persoanele recidiviste nu vor putea să îşi ispăşească pedeapsa acasă sau în weekend.

Proiectul privind măsurile alternative a aparţinut întâi celor de la PNL, dar a fost modificat substanţial de deputații juriști PSD și ALDE.

Conform proiectului,  “măsura alternativă de executare a pedepsei privative de libertate a executării la domiciliu constă în executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate cu supraveghere din partea unor lucrători anume desemnaţi de către Ministerul Afacerilor Interne cu sau fără brăţară electronică”.