Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Instanța a validat-o pe Clotilde Armand în funcţia de primar al Sectorului 1

Instanța a validat-o pe Clotilde Armand în funcţia de primar al Sectorului 1

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 15 Oct 2020, 12:27
Instanța a validat-o pe Clotilde Armand în funcţia de primar al Sectorului 1 Politică

Judecătoria Sectorului 1 a validat-o, joi, pe Clotilde Armand în funcţia de primar al Sectorului 1, informează B1 TV. Decizia magistraților poate fi atacată cu apel în termen de două zile.

 

Clotilde Armand va fi primarul Sectorului 1

 

Decizia trebuia pronunțată miercuri, dar a fost amânată date fiind scandalul și acuzațiile de fraudă electorală. 

Judecatorii i-au citat pe Clotilde Armand, dată câștigatoare de Biroul Electoral al Sectorului 1, și pe Dan Tudorache, cel care acuză că a pierdut alegerile prin fraudă.

În cele din urmă, ei i-au dat dreptate lui Clotilde Armand, candidata USR-PLUS, susținută de PNL.

„Admite sesizarea formulată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1, Sector 1 Bucureşti. Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Sectorului 1 Bucureşti, obţinut de doamna CLOTILDE-MARIE-BRIGITTE ARMAND, candidata Alianţei USR-PLUS. Dispune comunicarea prezentei încheieri de îndată Prefectului şi Secretarului General al Sectorului 1 Bucureşti, cel din urmă are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică, prin afişarea încheierii, la sediul Primăriei Sectorului 1, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 2 de zile de la aducerea la cunoştinţă publică, ce se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 Cod de procedură civilă, azi, data de 15.10.2020”, se arată în minuta Judecătoriei Sectorului 1.

 

Dan Tudorache acuză fraude și a depus plângere la Secția specială

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Potrivit datelor oficiale, Clotilde Armand a câștigat Primăria Sectorului 1 cu 40,94%, adică 36.455 dintre voturile exprimate. Pe locul doi în preferințele electoratului s-a situat social-democratul Dan Tudorache, încă primar, care a obținut 35.451 de voturi, adică 39,81% din total.

Tudorache, însă, a contestat rezultatul şi a depus o plângere la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după apariția în spațiul public a unor imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi. 

Liderul USR a declarat, în schimb, că reprezentanții USR-PLUS nu au atins sacii cu voturi din Biroul Electoral al Sectorului 1, așa cum au speculat social-democrații, iar una dintre persoanele care apare în imagini este chiar șoferul lui Tudorache.