Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Întâlnire de GRADUL ZERO la COTROCENI! Mesaj uluitor al Vicepreședintelui Comisiei Europene: “Atacurile la adresa justiției creează o imagine negativă României” (FOTO)

Întâlnire de GRADUL ZERO la COTROCENI! Mesaj uluitor al Vicepreședintelui Comisiei Europene: “Atacurile la adresa justiției creează o imagine negativă României” (FOTO)

Un articol de: - 01 Mar 2018, 14:57
Întâlnire de GRADUL ZERO la COTROCENI! Mesaj uluitor al Vicepreședintelui Comisiei Europene: “Atacurile la adresa justiției creează o imagine negativă României” (FOTO) Politică

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a discutat astăzi cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre controversatele schimbări din sistemul juridic românesc.

Principalul subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost cel referitor la modificarea legilor justiţiei din România şi continuarea luptei anticorupţie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Preşedintele României a subliniat că rămâne puternic angajat în respectarea statului de drept, în garantarea independenţei sistemului judiciar și în sprijinirea luptei împotriva corupţiei. În ceea ce privește legile justiției, Președintele Klaus Iohannis a menționat că își dorește îmbunătățirea acestora, întrucât cetăţenii români au nevoie de legi bune, care să consolideze independența justiției și să garanteze funcționarea statului de drept”, precizează Administrația Prezidențială.VESTE NEAȘTEPTATĂ în TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! CELEBRA PREZENTATOARE TV A FOST ÎNLOCUITĂ DEFINITV! CINE VA PREZENTA EMISIUNEA ÎN LOCUL EI

În cadrul întrevederii, președintele României a precizat că eficiența activității Direcției Naţionale Anticorupţie în domeniul luptei împotriva corupției este de necontestat.

La rândul său prim-vicepreședintele Comisiei Europene a afirmat că efectuează vizita în România în contextul evaluărilor pe care le face Comisia Europeană cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei.

În opinia sa, România a făcut în ultimii ani paşi importanţi în domeniu. Cu toate acestea, domnul Frans Timmermans a subliniat că, chiar dacă există un angajament ferm de a finaliza MCV în mandatul actualei Comisii Europene,  acest obiectiv va putea fi realizat numai după îndeplinirea integrală a tuturor condiţionalităţilor aferente.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a exprimat apreciere pentru faptul că societatea românească arată o susţinere tot mai mare pentru valorile statului de drept, ceea ce demonstrează că cetățenii își doresc o Românie modernă, europeană, o justiție dreaptă și o societate echilibrată. De asemenea, a menţionat că nu există niciun dubiu că justiţia din țara noastră este independentă, însă atacurile publice din ultima vreme la adresa justiției creează o imagine negativă României.  Totodată, oficialul european a exprimat apreciere pentru rezultatele foarte bune obţinute de România în ultimii ani în lupta anticorupţie.

Sursa: presidency.ro

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   MCV