Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Întânire de grad ZERO la Senat: Iohannis și Tăriceanu, față în față după refuzul președintelui de a o revoca pe Kovesi

Întânire de grad ZERO la Senat: Iohannis și Tăriceanu, față în față după refuzul președintelui de a o revoca pe Kovesi

Un articol de: - 17 Apr 2018, 12:29
Întânire de grad ZERO la Senat: Iohannis și Tăriceanu, față în față după refuzul președintelui de a o revoca pe Kovesi Politică

Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu se întâlnesc la Senat, după refuzul președintelui de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de șef al DNA.

Întrevederea are loc în contextul în care Senatul României găzduieşte, începând de marţi, timp de trei zile, primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).

Formatul Bucureşti, cunoscut drept Formatul B9, este o platformă de consultări şi dialog a statelor membre NATO aparţinând flancului estic, de la Marea Neagră până la Marea Baltică. Acest forum de discuţii a fost lansat în 2015, cu ocazia primului summit al Şefilor de Stat din Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia. De atunci s-a extins ca pilon de consultări între Ministerele Afacerilor Externe, demonstrându-şi contribuţia însemnată la pregătirea Summit-ul NATO care a avut loc la Varşovia în 2016.

În acest an, s-au inaugurat încă două niveluri de interacţiune: Reuniunea B9 a Miniștrilor Apărării (Bucureşti, 13-14 martie 2018) şi Summitul Parlamentar al Formatului Bucureşti (Bucureşti, 17-19 aprilie 2018). Aceste niveluri sunt o dovadă a naturii dinamice a procesului de consultări și a implicării active a ţărilor flancului estic în pregătirea Summitului NATO de la Bruxelles, din iulie 2018.

"În calitate de co-iniţiatori ai Primului Summit Parlamentar B9, dorim să evidențiem rolul jucat de Parlamentele naționale, ca foruri democratice reprezentative ale popoarelor, prin oferirea cadrului legislativ de acțiune la nivel naţional pentru realizarea unei securităţi sporite în Europa şi pentru consolidarea întregii comunităţi euroatlantice. Discuţiile care vor avea loc în curând la Bucureşti între delegațiile ţărilor aparţinând flancului estic al NATO au ca obiectiv sporirea cunoaşterii reciproce a abordărilor fiecărui stat participant referitoare la apărare şi descurajarea atacurilor, a comunicării strategice şi a securităţii cibernetice, împărtăşirea responsabilităţilor şi mobilitatea forţelor, sau adâncirea cooperării între NATO şi EU", transmite Senatul.

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Calin Popescu Tariceanu