Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Între liberali şi preşedintele Iohannis a apărut o nouă ruptură: PNL susține respingerea ordonanței pentru mărirea indemnizațiilor demnitarilor (VIDEO)

Între liberali şi preşedintele Iohannis a apărut o nouă ruptură: PNL susține respingerea ordonanței pentru mărirea indemnizațiilor demnitarilor (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 03 Aug 2015, 16:26
Foto: pressalert.ro Politică

Liberalii nu sunt de acord cu majorarea indemnizaţiilor pentru parlamentari, în ciuda faptului că Iohannis a susţinut măsura. Informaţia fusese lansată pentru B1 TV de președintele Partidului Național Democrat, Daniel Fenechiu, care a anunțat că parlamentarii pregătesc alte măriri salariale şi că indemnizaţia unui ales ar putea ajunge până la 9.000 de lei lunar, adică dublu faţă de cât este acum.

“Inițiativa este oribilă. Vreau să vă spun că atunci când s-au dat acele pensii nesimțite, eu nu mai eram în parlament. Dacă eram, votam împotrivă. Socotesc că suntem destul de bine plătiți ca să nu ne majoram dincolo de nevoi indemnizația”, a declarat Quintus.

Şi nu este singurul liberal care se declară împotriva majorării indemnizaţiilor parlamentarilor. PNL consideră total inoportună adoptarea unei astfel de propuneri.

“În ideea că se va genera un nou sistem de retribuire a aparatului bugetar de la demnitari în sus, probabil că de la 2024 încolo ar fi o idee ca să avem o asemenea ierarhie. Acum ideea este neadecvată”, spune Costică Canacheu.

“Legea salarizării va stabili salarii pentru toți. Dublare? Nu știu cât va fi procentul. La fel ca și profesorii ca și ceilalți din primării din sectorul bugetar, nu vad de ce ar mai trebui încă o dublare, încă o adăugire. Asta e o fantezie a vreunui parlamentar care se plictisește și aruncă pe piață diferite prostii”, spune un alt liberal.

De altfel, cei din PNL nu vor niciun fel de majorări şi resping inclusiv ordonanţa privind măririle pentru demnitari.

“Întrebați-i pe pesediști, nu ne întrebați pe noi că nu noi am luat această decizie. Poziția noastră a fost clară în parlament. Nu susținem această ordonanță”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă liberalii vor refuza această majorare, Orban a răspuns: “Cum să refuzi dacă sunt stabilite prin lege? Asta este, o sa ne luptăm în parlament ca să nu fie adoptat. PNL se opune majorării”.

De asemenea, Vicepreședintele PNL Sulfina Barbu a declarat luni că liberalii susțin respingerea în Parlament a ordonanței pentru mărirea indemnizațiilor demnitarilor.

"PNL susține respingerea în Parlament a ordonanței privind mărirea indemnizațiilor pentru cei 48 de demnitari, pentru a discuta această temă în ansamblul legii privind salarizarea bugetarilor. Implicit și pentru parlamentari considerăm că este oportună discutarea salarizării bugetarilor, atât pentru demnitari, cât și pentru angajații din sistemul bugetar”, a declarat Sulfina Barbu.

”Este foarte important să știm care este anvelopa salarială, cât își poate permite economia României pentru creșterea salariilor bugetarilor, dar este foarte important în egală măsură să nu facem diferențieri între categoriile de bugetari. Să vedem și profesorii la ce nivel de salarizare pot să ajungă, și medicii. În consecință, dacă discutăm de demnitari, trebuie să discutăm de tot aparatul bugetar", a mai spus vicepreședintele PNL, înainte de ședința Biroului Politic Național al partidului.

În contextul în care încrederea cetățenilor în parlamentari este foarte scăzută, Sulfina Barbu este de părere că "nu este momentul oportun pentru a discuta despre dublarea indemnizațiilor parlamentarilor ca o categorie distinctă de demnitari", având în vedere faptul că încrederea cetățenilor în parlamentari este foarte scăzută.

PNL se opune majorării indemnizației parlamentarilor


Citeşte mai multe despre:   salarii,   Parlamentul Romaniei
 
Loading...