Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică "Învăţaţi din cazurile Şova şi Mazăre!" Mihai Sturzu (PSD), somat să șteargă de pe Facebook o imagine cu mareșalul Ion Antonescu

"Învăţaţi din cazurile Şova şi Mazăre!" Mihai Sturzu (PSD), somat să șteargă de pe Facebook o imagine cu mareșalul Ion Antonescu

Un articol de: - 05 Dec 2014, 11:37
"Învăţaţi din cazurile Şova şi Mazăre!" Mihai Sturzu (PSD), somat să șteargă de pe Facebook o imagine cu mareșalul Ion Antonescu Foto: cugetliber.ro Politică
După Radu Mazăre, și Mihai Sturzu, preşedintele Tineretului Social Democrat (TSD), a intrat în vizorul Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului MCA România, potrivit Adevărul. Motivul: Mihai Sturzu a postat pe contul de Facebook o fotografie cu mareşalul Ion Antonescu.

În scrisoarea adresată liderului TSD, MCA România atrage atenția că publicarea pe pagina de Facebook, considerată spațiu public, a imaginii mareşalului Ion Antonescu, încalcă legislația în vigoare. ”Pentru unii Ion Antonescu este erou naţional, dar pentru noi este un criminal de război sub conducerea căruia 280.000 de evrei au fost înjosiţi, batjocoriţi, torturaţi, omorâţi”, transmit reprezentanții instituției, prin fondatorul Maximilian Marco Katz.

Instituția îi cere lui Mihai Sturzu să remedieze situația ”fără întârziere”, mai ales în condițiile în care el este ”un formator de opinii şi un tânăr lider politic care se adresează tuturor tinerilor din PSD.”

Învăţaţi din cazurile Şova şi Mazăre ce înseamnă ignoranţa în cea ce priveşte Holocaustul, suferinţa evreilor din România, regimul fascist, pro-nazist, al Mareşalului Ion Antonescu. Numai din cauza faptului că sunteţi tânăr şi fără experienţă nu ne adresăm, pe această temă, Procurorului General al României“, se mai arată în mesajul  MCA România.

Mihai Sturzu a reacţionat la semnalul Centrului MCA România. „Abia acum am văzut postarea respectivă. Am șters-o și am rugat și autoarea să scoată numele meu de acolo. Vă mulțumesc pentru atenționare, a postat el pe contul său de Facebook.

Alt lider PSD, Radu Mazăre, a fost iertat de plângerea penală înaintată recent de Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului MCA România. Primarul Constanţei fusese taxat pentru apariţia publică, după alegeri, cu o tunsoare şi o mustață asemănătoare cu cele ale lui Adolf Hitler.