Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioan Adam, somitatea care l-a umilit pe Cărtărescu: Deputatul PSD a câștigat două milioane de dolari din scris cărți

Ioan Adam, somitatea care l-a umilit pe Cărtărescu: Deputatul PSD a câștigat două milioane de dolari din scris cărți

Un articol de: B1 TV - 15 Oct 2014, 15:44
Ioan Adam, somitatea care l-a umilit pe Cărtărescu: Deputatul PSD a câștigat două milioane de dolari din scris cărți Foto: B1 Tv Politică

Deputatul Ioan Adam ar putea fi un personaj cheie din dosarul retrocedărilor. Trecutul îl recomandă!

Este unul din cei 2 deputaţi PSD de Braşov care au susţinut iniţiativa legislativă care legalizează defrişările şi trecerea pădurilor private în intravilan în interesul unor afaceri imobiliare.

De asemenea, şi soţia sa - judecătoarea Roxana Adam, este în atenţia procurorilor în acest dosar.

Ioan Adam a menţionat în declaraţia de avere că a câştigat două milioane de euro din scris cărţi. O sumă care i-ar face de râs pe un Mircea Cărtărescu sau Andrei Pleşu şi probabil pe Eminescu însuşi dacă ar fi trăit.

Iniţiativa legislativă susţinută de 38 de deputaţi PSD, printre care şi braşoveanul Ioan Adam, prevede în continuare că „este interzisă includerea pădurilor în intravilan".

Dacă ar trece de întreaga procedură legislativă şi ar fi adoptată, această modificare a Codului Silvic ar permite proprietarilor să scoată pădurile din fondul silvic şi să îşi defrişeze legal întreaga suprafaţă pe care o deţin, pentru a-şi construi în schimb pensiuni, spaţii de agrement, piscine, spa-uri, baruri, restaurante şi tot felul de structuri de recreere şi agrement.

În afara acestei iniţiative controversate, deputatul Ioan Adam este cunoscut în Braşov şi din cauza faptul că firma controlată de el este obligată de Tribunalul Covasna să restituie 990.000 de euro obținuți din fonduri SAPARD. Tribunalul Covasna a decis că administratorul firmei a falsificat mai multe acte pentru organizarea unor licitații și l-a condamnat la 4 ani de închisoare.

În dosarul retrocedărilor ilegale mai sunt vizați și 3 magistrați. Doi dintre aceştia sunt de la Tribunalul Covasna și unul de la Tribunalul Brașov, fiind vorba chiar despre judecătoarea Roxana Adam, soția deputatului Ioan Adam.

Ioan Adam, cunoscut până de curând prin activitatea profesională și cea politică, este o somitate și în rândul scriitorilor. De fapt, somitate este puțin spus, este "somitatea cea mai de valoare" dintre toți autorii români de cărți.

Ioan Adam a câștigat din "scris cărți" cât Cărtărescu, Pleșu și Liiceanu la un loc. Adică peste 2 milioane de euro.

Potrivit unui top realizat de Forbes, cel mai bine vândut scriitor era, până să apară pesedistul Ioan Adam în peisaj, Mircea Cărtărescu cu venituri de 540.000 de dolari.

Și Eminescu dacă ar fi trăit s-ar fi înclinat umil în fața succesului de casă al lui Adam. Pentru ca elita culturală a României să nu se simtă înjosită de veniturile obținute prin capacitățile sale creatoare și intelectuale extraordinare, el și-a ascuns delicat sumele aflate în conturi.

„Nu mă lupt să mă îmbogăţesc. Sunt bogat pentru că am scris multe cărţi. Şi voi mai scrie. Îmi place asta, e o chestie de la Dumnezeu”, a declarat Ioan Adam.

Ioan Adam, 2 milioane de euro din... scris carti


Citeşte mai multe despre:   carti