Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioan Cupșa (PNL): În ultimii 30 de ani nu s-a planificat nimic, totul a fost făcut în jurul cuvântului „acum”. Planul național de relansare economică e altceva

Ioan Cupșa (PNL): În ultimii 30 de ani nu s-a planificat nimic, totul a fost făcut în jurul cuvântului „acum”. Planul național de relansare economică e altceva

Un articol de: Vladimir Ionescu - 06 Iul 2020, 14:13
Ioan Cupșa (PNL): În ultimii 30 de ani nu s-a planificat nimic, totul a fost făcut în jurul cuvântului „acum”. Planul național de relansare economică e altceva foto: Facebook Politică

Deputatul PNL Ioan Cupșa susține că planul național de investiții și relansare economică „Reclădim România” este „altceva” față de felul în care a fost gestionată economia țării în trecut, explicând că „tot ceea ce ni se întâmplă în ultimele patru luni este agravat de o situație cronică, de o boală cronică a economiei românești, de felul în care guvern după guvern am știut să gestionăm viața economică a țării”.
 

Ioan Cupșa (PNL), despre România postdecembristă și planul național de relansare economică


 

„Tot ceea ce ni se întâmplă în ultimele patru luni este agravat de o situaţie cronică, de o boală cronică a economiei româneşti, de felul în care guvern după guvern am ştiut să gestionăm viaţa economică a ţării. Cu regularitate, în ultimii 30 de ani nu s-a planificat nimic pentru o generaţie, pentru zece ani, nici măcar pentru cinci ani, totul a fost în jurul cuvântului 'acum'. Cuvântul 'acum' este cuvântul-cheie pentru populism. Populism care presupune o soluţie facilă, superficială, de moment, care să genereze imediat nişte beneficii, dacă se poate, electorale pentru cei care le iau. Populismul înseamnă o lipsă vădită de responsabilitate. O abordare nu doar interesată, ci şi una laşă. Totul pentru acum, nimic pentru mâine. Acest plan Reclădim România este altceva. Veţi regăsi aici o abordare curajoasă, una responsabilă, a obiectivelor pe care ni le propunem şi a soluţiilor pentru a atinge obiectivele”, a afirmat Cupșa, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Demnitarul susține că „PNL îşi angajează răspunderea politică atunci când propune o astfel de strategie în legătură cu viaţa economică din România. Ne angajăm politic să punem această strategie la baza deciziilor viitoare în legătură cu viaţa economică a României”.
 

Executivul a prezentat planul național „Reclădim România”


 

Planul național de investiții și relansare economică „Reclădim România” a fost prezentat, săptămâna trecută, de către cei mai importanți actori din puterea executivă a României, președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban. Alături de ei, au mai luat cuvântul și vicepremierul Raluca Turcan, și o serie de miniștri din Guvern.

„A venit astăzi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm în domeniul economic să fie incluse într-un plan, într-un singur plan, și să turăm motoarele pe calea relansării economice. Așa cum știți, m-am implicat direct, împreună cu premierul și cu membrii Guvernului, în dezbaterea și identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică, pornind de la consultările cu mediul de afaceri, de la nevoile economiei, dar și ale salariaților. Am susținut de la bun început necesitatea unei abordări pro-active, care să mențină locurile de muncă și să sprijine companiile românești. Această abordare presupune un nou model de dezvoltare economică bazat pe măsuri adaptate noii economii, model economic axat pe investiții în infrastructură, pe digitalizare și inovare, pe competitivitate și export de produse cu valoare adăugată ridicată. În toamna anului trecut, am propus o nouă viziune economică, România prosperității și a competitivității, România creșterii sustenabile prin investiții, exporturi, inovare și spirit antreprenorial. Românii au arătat clar că își doresc o dezvoltare sănătoasă și durabilă, care să ofere speranță și predictibilitate pentru mediul antreprenorial și să ducă la creșterea reală a nivelului de trai”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la evenimentul de lansare.

Citeşte mai multe despre:   Ioan Cupsa,   PNL