Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioan Ghișe: „Hotărârea CCR privind referendumul nu este executorie, Parlamentul trebuie să decidă”

Ioan Ghișe: „Hotărârea CCR privind referendumul nu este executorie, Parlamentul trebuie să decidă”

Un articol de: - 31 Aug 2012, 18:55
Ioan Ghișe: „Hotărârea CCR privind referendumul nu este executorie, Parlamentul trebuie să decidă” Politică

Deși referendum-51130.html">referendumul a fost invalidat, iar președintele Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni, senatorul PNL Ioan Ghişe nu încetează să susțină că judecătorii Curții Constituționale au dat o decizie eronată, Parlamentul fiind cel care ar trebui să hotărască ceea ce se va întâmpla.

Astfel, Ghișe şi juristul Ion Ciochină au prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, 'Apelul pentru ordine constituţională", adresat Parlamentului, în care se susţine că hotărârea CCR privind referendum-51130.html">referendumul pentru demiterea preşedintelui nu are caracter executoriu, Parlamentul trebuind "să ducă la îndeplinire voinţa poporului, exprimată prin vot".

„În ceea ce priveşte Hotărârea nr. 6/2012 a CCR, aceasta trebuie luată în considerare doar în condiţiile art. 3 din Hotărârea nr.34/2012 a Parlamentului. În aceste condiţii Hotărârea CCR nu are putere executorie, deoarece când se afirmă că referendum-51130.html">referendumul 'Nu este valabil' este obligatoriu ca Parlamentul să decidă pentru a finaliza procesul referendum-51130.html">referendumului pentru demiterea preşedintelui", se arată în "Apelul pentru ordine constituţională", potrivit Agerpres.

De asemenea, cei doi susţin în document că „grava încălcare a Constituţiei produsă de către CCR, prin Hotărârea nr.6/2012, a schimbat ordinea de drept" şi îi solicită procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se sesizeze cu privire la 'încălcarea ordinii de drept de către judecătorii Curţii Constituţionale'.

Totodată, aceştia solicită Parlamentului 'să ia act şi să acţioneze în consecinţă' faţă de procurorul general Laura Codruţa Kovesi, care 'nu şi-a îndeplinit obligaţiile constituţionale prevăzute la art. 131, alin 1 din Constituţie în urma situaţiei create de referendum-51130.html">referendumul din 29 iulie'.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   referendum,   Curtea Constitutionala,   referendum