Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioan Muntean, fostul deținut politic dus de PSD la Iohannis, mărturisiri incendiare: 'Am stat la Lido. A zis Codrin Ștefănescu că acolo trebuie. Mi s-a dat atenție mare. Aveau nevoie. Pesediștii s-au folosit de mine! Și eu de ei!'

Ioan Muntean, fostul deținut politic dus de PSD la Iohannis, mărturisiri incendiare: 'Am stat la Lido. A zis Codrin Ștefănescu că acolo trebuie. Mi s-a dat atenție mare. Aveau nevoie. Pesediștii s-au folosit de mine! Și eu de ei!'

Un articol de: Ioana Ungureanu - 17 Apr 2019, 12:35
Ioan Muntean, fostul deținut politic dus de PSD la Iohannis, mărturisiri incendiare: 'Am stat la Lido. A zis Codrin Ștefănescu că acolo trebuie. Mi s-a dat atenție mare. Aveau nevoie. Pesediștii s-au folosit de mine! Și eu de ei!' Politică

Sediu din care Ioan Muntean a fost dus la hotel de cinci stele. “Am stat la Lido. A zis Codrin Ștefănescu că acolo trebuie… mi s-a dat atenție mare. Aveau nevoie. Sunt conștient de lucrurile astea“, zâmbește Ioan Muntean. , plus partea cu Iohannis

Ioan Muntean, unul dintre cei doi deținuți politici trimiși de PSD la consultările cu Klaus Iohannis pe referendumul pentru justiție, spune că a fost victima unor interese politice.

Sibianul de 73 de ani povestește cum a fost sunat de Olguța Vasilescu, întâlnirea cu ministrul Trif, care s-a deplasat la casa acestuia din Sibiu, și primirea pe care i-au făcut-o PSD-iștii la București.

“Mă pomenesc sunat de Olguța Vasilescu. Și mă roagă dacă ne putem întâlni la București, că trimite mașină după mine. Am acceptat. Și l-a trimis aici pe ministrul Trif. La București, la partid, m-a așteptat Codrin Ștefănescu, acolo era și Eugen Nicolicea.

Am stat la Lido. A zis Codrin Ștefănescu că acolo trebuie… mi s-a dat atenție mare. Aveau nevoie. Sunt conștient de lucrurile astea”, spune Muntean pentru turnulsfatului.ro.

Despre întrevederea cu președintele Klaus Iohannis, Muntean se arată de-a dreptul impresionat. Atât de mult l-a captivat discuția cu șeful statului că acesta nici nu i-a mai citit întrebarea pe care i-o dăduseră social-democrații.

“Eu chiar am fost impresionat de președinte. Și nu i-am mai citit întrebarea pe care mi-au dat-o cei de la PSD.

Nicolicea ne-a dat și mie, și celuilalt deținut, câte foaie într-o mapă cu întrebarea pe care să i-o citim președintelui (întrebarea pe care cei de la PSD au propus-o pentru referendum – n.r.). Dar nici eu, nici celălalt deținut nu am mai făcut acest lucru. Și nici presei nu am citit-o.

Întrebarea era “Frați români, e normal ca la 30 de ani după căderea regimului opresiv comunist, foștii torționari să fie promovați în funcții gigantice de conducere?“, povestește acum Ioan Muntean.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

“Președintele discuta cu Nicolicea și mi-am dat seama că, într-adevăr, este un președinte educat. Nu e adevărat, cum zic gurile rele, că l-a dat afară pe Nicolicea. Iohannis e un domn. L-a rugat să aștepte afară, căci era surprins că în delegația PSD sunt doi deținuți politici. I-am povestit ceea ce mi s-a întâmplat în penitenciar, deținutul celălalt la fel, ne-a ascultat, chiar și-a făcut timp pentru noi. După aceea chiar ne-a spus că a fost îngrozit ceea ce a auzit de la noi. Iar eu, sincer, așa cum mă caracterizează oamenii pe mine, i-am cerut să îl revoce pe actualul procuror general Augustin Lazăr, să semneze decretul de revocare. La care mi-a răspuns că mai are vreo două săptămâni… Și gata. Dar am rămas foarte plăcut impresionat de președintele Klaus Iohannis. Și aș mai vrea să am ocazia să mai discut cu el, dar nu cred că se mai poate“, adaugă fostul deținut politic.

Acesta spune că a acceptat propunerea PSD pentru că “a avut interesele” sale.

 “Dar și eu am avut interesele mele. Să mă întâlnesc cu președintele României. Și să îi spun despre cum a murit în brațele mele profesorul sibian Ioan Sava“, povestește acum sibianul scos la înaintare de pesediști în lupta cu Iohannis, potrivit sursei citate.

Ioan Muntean, întors din SUA de curând, unde a lucrat timp de 30 de ani, a fost condamnat în 1980, fiind trimis la pușcărie timp de aproape opt ani, sub acuzațiile de “tâlhărie în paguba avutului obștesc“ și “nerespectarea regimului armelor și munițiilor“.

Carnetul lui de deținut politic a fost reînoit anul acesta, dar este contestat de Asociația foștilor deținuți politici din Sibiu, ai cărui lideri susțin că are un carnet de membru care nu este valabil. Aceștia spun că nu ar exista documente justificative.

 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Ioan Muntean