Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioan Rus: Îi sfătuiesc pe Ponta şi Antonescu să negocieze cu Băsescu, altă soluţie nu există

Ioan Rus: Îi sfătuiesc pe Ponta şi Antonescu să negocieze cu Băsescu, altă soluţie nu există

Un articol de: - 02 Sep 2012, 23:28
Ioan Rus: Îi sfătuiesc pe Ponta şi Antonescu să negocieze cu Băsescu, altă soluţie nu există Foto: ziuaveche.ro Politică

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a declarat, duminică seară la Realitatea Tv că îi sfătuieşte pe liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, să negocieze cu preşedintele Traian Băsescu, pentru că altă variantă nu există.

"Cu siguranţă că îl sfătuiesc şi pe domnul Ponta, şi pe domnul Antonescu să negocieze cu Traian Băsescu, pentru că o altă soluţie nu există. Soluţia cu războiul, am auzit şi eu, să facem încă un referendum. Va trebui să renunţăm şi noi la obiceiurile astea ale noastre, războinice", a declarat Rus, la Realitatea TV.

Ioan Rus a mai precizat că în ultimii 5 ani de zile a discutat cu președintele Traian Băsescu doar de 3 ori, timp de câteva minute, doar în legătură cu mandatul său de ministru de interne.

"Nu am nicio relaţie cu Traian Băsescu. Dacă ar fi să răspundem la clasica întrebare Ce ai făcut în ultimii 5 ani?, nu am vorbit niciodată cu Traian Băsescu, decât în mandatul acesta de trei luni, am vorbit cu dânsul de trei ori. Am discutat cu Traian Băsescu în ultimii cinci ani 5-7 minute, în rest nu am avut niciun fel de relaţie", a spus Rus.

Declarația a venit ca urmare a faptului că mai mulți jurnaliști l-au etichetat ca fiind "omul lui Băsescu", pentru că  în București "trebuie să fii omul cuiva, al lui Băsescu, al lui Antonescu, al lui Voiculescu, ca să exişti", după cum a comentat fostul ministru de interne.

Ioan Rus a mai spus că generaţia de politicieni de 40 de ani din care face parte premierul Victor Ponta trebuie susţinută.

Acesta a declarat că Ponta a greşit cam în 15% din deciziile luate în ultimele trei luni, însă a trebuit să facă faţă unor atacuri politice şi "presiuni din toate părţile".

Citeşte mai multe despre:   Ioan Rus,   Victor Ponta,   Crin Antonescu