Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioan Rus, în vizită în Franța și Portugalia, pentru a discuta despre sprijijnirea aderării la Schengen

Ioan Rus, în vizită în Franța și Portugalia, pentru a discuta despre sprijijnirea aderării la Schengen

Un articol de: - 16 Iul 2012, 11:32
Ioan Rus, în vizită în Franța și Portugalia, pentru a discuta despre sprijijnirea aderării la Schengen Foto: bzi.ro Politică

Ministrul Administrației și Internelor, Ioan Rus, efectuează o vizită în Franța și Portugalia, pentru a discuta despre sprijinul acordat de acestea două în procesul de aderare a României la Spațiul Schengen.

„În contextul mai larg al aprofundării relațiilor bilaterale pe componenta afaceri europene dar și din perspectiva aderării României la Spațiul Schengen, ministrul Administraței și Internelor, Ioan Rus, însoțit de șeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene și Relații Internaționale, chestor șef de poliție Marian Tutilescu, efectuează o vizită de lucru în Portugalia și Franța,” se precizează într-un comunicat de presă emis miercuri de Ministerul Administrației și Internelor.

În Franța, delegația română va avea o întrevedere cu Manuel Valls, ministrul de interne francez. În cadrul acesteia, vor fi abordate aspecte legate de sprijinul acordat de acest stat pentru aderarea României la Spațiul Schengen.  

La Paris, ministrul Administrației și Internelor va avea și întâlniri cu reprezentanți ai parlamentlului francez, cu prefectul Poliției Parisului, Bernard Boucault și cu piolițișii români detașati în Franța.

Ioan Rus se va întâlni la Lisabona cu omologul său portughez, Miguel Macedo. Cu această ocazie, delegația română va solicita Portugaliei acordarea, în continuare, de sprijin în procesul de aderare la Spațiul Schengen. De asemenea, va avea loc și acreditarea primului atașat român de afareri interne în Portugalia.

La  începutul lunii, Cipru, țara care deține președenția Consiliului UE, a declarat, prin intermediul unui diplomat, că speră ca România și Bulgaria să intre în Spațiul Shengen în septembrie.

Citeşte mai multe despre:   Ioan Rus,   Franta\,   Portugalia,   Schengen,   manuel valls,   sprijin,   aderare