Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioan Rus: Lista cu alegătorii este stabilită. Au drept de vot la referendum 18.292.514 cetățeni

Ioan Rus: Lista cu alegătorii este stabilită. Au drept de vot la referendum 18.292.514 cetățeni

Un articol de: - 25 Iul 2012, 18:02
Ioan Rus: Lista cu alegătorii este stabilită. Au drept de vot la referendum 18.292.514 cetățeni Foto: bzi.ro Politică

La referendumul de demitere a lui Traian Băsescu care va avea loc duminică, 29 iulie, au drept de vot un număr de 18.292.514 persoane, conform datelor oficiale prezentate de ministrul Adiministrației și Internelor, Ioan Rus.

„În acest moment lista finală cu alegățorii este stabilită, sunt 18.292.514 cetățeni români cu drept de vot. Dintre aceștia, avem și 623 de tineri care împlinesc 18 ani exact pe 29 iulie. Și cei care împlinesc 18 ani pe 29 iulie se regăsesc pe listele de vot. Începând de astăzi nu mai ștergem pe nimeni de pe listă, care îi va cuprinde și pe cei care vor muri de azi până atunci. O să fie probabil câteva zeci de persoane sau sute,” a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Acesta a explicat și că lista nu mai poate fi corectată, deoarece începe procesul de multiplicare, și a adăugat și că unii dintre cei care nu sunt pe listele permanente nu sunt în țară.

„Niciunuia dintre acești cetățeni nu li se poate lua dreptul de vot. Eu am obligația să îi trec pe lista permananentă și el are dreptul să fie pe lista permanentă, deci nu se operează pe aceste liste cu ce spune recensământul populației și locuinței. Datele din recensământ nu se iau în considerare la procesele electorale,” a mai spus ministrul Administrației și Internelor.

Citeşte mai multe despre:   Ioan Rus,   referendum,   demitere,   Traian Basescu