Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioan Rus: Listele electorale au fost actualizate. Sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot

Ioan Rus: Listele electorale au fost actualizate. Sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot

Un articol de: - 24 Iul 2012, 12:48
Ioan Rus: Listele electorale au fost actualizate. Sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot Politică

Ministrul Adminstrației și Internelor Ioan Rus a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de marți, că listele electorale au fost actualizate și se vor actualiza în continuare. Conform celei mai recente actualizări, sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot. De asmenea, sunt organizate peste 18 mii de secții de votare în țară și străinătate.

Ministrul a făcut și mai multe precizări cu privire la organizarea votului. Astfel, s-a format o Comisie de transparență și monitorizare a votului, formată din șapte organizații neguvernamentale care și-au expirmat dorința să participe. Sunt binevenite să se alăture Comisiei și orice alt ONG din România.

 „Reprezentanții sociețății civile și-au manifestat interesul pentru a asista la diverse acțiuni ale Ministerului, cum ar fi: realizarea filtrelor rutiere organizate pentru descurajarea turismului electoral, să însoțească în calitate de observatori personalul Ministerului care asigură paza și transportul urmelor de vot, să asiste la luarea în pază a secțiilor de votare,” a mai adăugat Ioan Rus.

Nu în ultimul rând, ministrul a făcut precizări legate de combaterea eventualelor tentative de fraudare a votului.

„Ca urmare a informatiilor apărute în presă conform cărora s-ar intenționa cumpărarea de acte de identitate pentru ziua referendumului, atrag atenția că faptele de acest tip sunt incriminate de lege. Atrag atenția, de asemenea, că împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercițiu al dreptului de a participa la referendum se pedepsește cu închisoare de la șase luni la cinci ani și interzicerea unor drepturi,” a avertizat acesta.

Până sâmbătă, MAI va ține conferințe de presă zilnic, pentru a ține publicul informat cu privire la procesul referendumului.

Ioan Rus, precizări cu privire la organizarea referendumului
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Ioan Rus,   referendum,   MAI,   ONG