Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioan Rus recunoaște că se făceau presiuni asupra sa, pe vremea când conducea Internele: Uneori mă suna chiar premierul Adrian Năstase să dau explicații / Ce spune despre numirile controversate din trecut (VIDEO)

Ioan Rus recunoaște că se făceau presiuni asupra sa, pe vremea când conducea Internele: Uneori mă suna chiar premierul Adrian Năstase să dau explicații / Ce spune despre numirile controversate din trecut (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 06 Aug 2019, 22:04
Ioan Rus recunoaște că se făceau presiuni asupra sa, pe vremea când conducea Internele: Uneori mă suna chiar premierul Adrian Năstase să dau explicații / Ce spune despre numirile controversate din trecut (VIDEO) foto: Hepta.ro / Hepta Syndicate Politică

Ioan Rus a recunoscut, marți seara, în direct la B1TV, că se făceau multe presiuni asupra sa pe vremea când era ministru al Internelor, ba chiar că uneori era sunat de premierul de atunci, Adrian Năstase, pentru a da explicații cu privire la diferite numiri în Poliție pe care le-a refuzat, pe motiv că nu erau cerute pe baza meritelor profesionale.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

„Fără îndoială că mă sunau, fără îndoială că am avut parlamentari șamd în audiență sau, în sfârșit, în vizită la mine, să-l pun pe Popescu sau pe Georgescu sau așa... Am ajuns și în situații în care să-i dau afară din birou”, a spus Ioan Rus, în emisiunea Dosar de politician moderată de Silviu Mănăstire.

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

Așadar, au existat anumite situații, în care Adrian Năstase, șeful Guvernului între anii 2000 și 2004, îl suna să-i ceară explicații pentru că a refuzat anumite numiri.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

„Ba da, și îi explicam dacă era de explicat, dar de cele mai multe ori nici nu trebuia să-i explic, pentru că zicea „faci cum vrei, răspunzi tu. Atunci, eu am avut multe conflicte cu colegii mei pe tema aceasta, dar nu se întâmpla. A fost un proces care s-a desfășurat în timp și, tot mai mult, tot mai mult, influența politicului asupra acestui Minister (n.r. - MAI) s-a dezvoltat. Mai puțin la SRI, mai puțin la STS, mai puțin la SIE, mai puțin la Armată. Celelalte instituții de forță au rămas cumva protejate de presiunea această”, a explicat fostul ministru de Interne.

Întrebat de Silviu Mănăstire dacă nu cumva și polițiștii erau complici la această situație, Ioan Rus a răspuns: „Fără îndoială că da. Dar în prezența unui ghid al carierei, în interiorul Ministerului, care există scris. Cum să se desfășoare, cum să evolueze în interiorul acestui Minister - în prezența lui, ar fi mult mai greu să faci negocieri și târguri. Bazat exclusiv pe competență profesională trebuie să se întâmple lucrurile”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Ioan Rus,   Adrian Nastase