Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioana Mihăilă a anunțat că săptămâna aceasta ar putea fi publicat Ordinul privind testarea COVID-19 în farmacii / Testele, livrate de săptămâna viitoare

Ioana Mihăilă a anunțat că săptămâna aceasta ar putea fi publicat Ordinul privind testarea COVID-19 în farmacii / Testele, livrate de săptămâna viitoare

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Mai 2021, 08:33
Ioana Mihăilă a anunțat că săptămâna aceasta ar putea fi publicat Ordinul privind testarea COVID-19 în farmacii / Testele, livrate de săptămâna viitoare Politică

Ioana Mihăilă, ministrul USR-PLUS al Sănătății, a declarat că Ordinul privind testarea COVID-19 în farmacii ar putea fi publicat săptămâna aceasta. Ulterior, vor fi livrare testele în farmaciile care și-au arătat disponibilitatea să le folosească.

 

Testare COVID-19 în farmacii

 

„Ministerul Sănătăţii a dezvoltat o platformă care facilitează raportarea testelor COVID.  Ea va fi utilizată cât de curând şi de către farmacişti, pentru că suntem pe cale să publicăm Ordinul cu testarea în farmacii şi să livrăm farmaciilor teste pentru a putea creşte capacitatea de testare”, a declarat Ioana Mihăilă, pentru TVR.

Ministrul a precizat că Ordinul ar putea fi publicat săptămâna aceasta, iar de săptămâna viitoare deja să fie livrate testele în farmacii.

La finele lunii trecute, Mihăilă anunța: „Suntem în etapa în care finalizăm procedurile de pregătire a personalului din farmacii care va efectua activitatea de testare, urmând ca forma finală a ordinului să fie publicată cât de curând. Testele sunt disponibile atât în DSP-uri, cât și în depozitele Ministerului Sănătății, și ale Unifarmului, și ele vor fi furnizate către farmaciile care s-au dovedit interesate”.

Cadrul legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii a fost creat încă din vremea predecesorului Vlad Voiculescu. „E un pas important care merge către testare în masă, testarea oricui are această nevoie sau are această dorinţă”, declara Voculescu la acea vreme, precizând că prețul unui test ar urma să fie „foarte scăzut”.

La sfârșitul lunii martie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență ce modifică Legea farmaciei așa încât în farmacii să se poată face „măsurarea unor parametri biologici, efectuarea de teste în scop de diagnostic și administrarea de vaccinuri, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății”.
 

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   testare covid,   farmacii,   Ioana Mihaila