Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioana Mihăilă: Există două probleme, una acută și una cronică - Lipsa medicilor din secțiile ATI, respectiv lipsa personalului medical și distribuția inegală în diverse zone ale țării (VIDEO)

Ioana Mihăilă: Există două probleme, una acută și una cronică - Lipsa medicilor din secțiile ATI, respectiv lipsa personalului medical și distribuția inegală în diverse zone ale țării (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Apr 2021, 20:46
Ioana Mihăilă: Există două probleme, una acută și una cronică - Lipsa medicilor din secțiile ATI, respectiv lipsa personalului medical și distribuția inegală în diverse zone ale țării (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a vorbit, miercuri, despre cele două mari probleme privind personalul sanitar din România. Cea acută este lipsa medicilor din secțiile de Terapie Intensivă, inclusiv din secțiile în care sunt tratați pacienții COVID-19, iar cealaltă ține de numărul insuficient de cadre medicale în general și de distribuția lor inegală în diverse zone ale țării.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ioana Mihăilă, despre problemele personalului medical din România

 

„Există două probleme: una acută, care e lipsa medicilor din secțiile ATI și care tratează COVID. Și mai e o problemă cronică, care se agravează: lipsa personalului medical și distribuția inegală în diverse zone ale țării”, a declarat noul ministru al Sănătății.

Cât despre soluții, Mihăilă a afirmat: „Împreună cu colegii cu care am lucrat la PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență), am pregătit un pachet de reformă a managementului și a personalului sanitar. Suma alocată Sănătății e de 3,4 miliarde de euro, din care 400 milioane sunt proiecte care vor fi implementate de Ministerul Digitalizării referitor la investiții pe Sănătate. Cât despre proiectele pe Banca Mondială, urmează să semnăm un acord de împrumut de 150 de milioane de euro pentru două centre de arși”.

În prima sa conferință de presă în calitate de ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a vorbit despre marile probleme ale sistemului sanitar din România, dar și despre soluțiile și reformele cu care vine. Aceasta a insistat că va continua „fără ezitare” proiectele începute în mandatul lui Vlad Voiculescu.

„L-am întrebat dacă crede că voi supraviețui și mi-a spus că speră că da. (...) Cel mai frică îmi e că nu voi apuca să finalizez sau să pun pe drumul cel bun reformele pentru care am venit aici”, a mai afirmat Ioana Mihăilă.
 

S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   Ioana Mihaila,   sistemul sanitar,   personal medical,   medici,   cadre medicale,   spitale