Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ioana Mihăilă, propusă oficial de USR PLUS la Ministerul Sănătății. Cine este, de fapt, posibilul înlocuitor al lui Vlad Voiculescu

Ioana Mihăilă, propusă oficial de USR PLUS la Ministerul Sănătății. Cine este, de fapt, posibilul înlocuitor al lui Vlad Voiculescu

Un articol de: Andrei Vlad - 21 Apr 2021, 12:13
Ioana Mihăilă, propusă oficial de USR PLUS la Ministerul Sănătății. Cine este, de fapt, posibilul înlocuitor al lui Vlad Voiculescu Politică

După multe dezbateri în coaliția de guvernare, USR PLUS a decis: Ioana Mihăilă este propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu. Potrivit procedurii, premierul Florin Cîțu trebuie să dea verdictul. 

Update 12:53: Ioana Mihăilă a oferit prima reacție, după ce a fost propusă ministru al Sănătății. 

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

_

Forurile de conducere ale USR PLUS au decis în unanimitate să o nominalizeze pe Mihăilă. În prezent, aceasta ocupă funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății. 

„În urma numirii mele în funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, am primit atribuţii de coordonator al structurilor din cadrul ministerului care gestionează investiţiile din fonduri externe: Unitatea de implementare a proiectelor prin Banca Mondială, Unitatea de implementare şi coordonare programe, Direcţia de monitorizare a implementării proiectelor pentru spitale regionale.

În acest mandat vreau să promovez măsuri care cresc accesul pacienţilor din zonele rurale şi din comunităţile defavorizate la asistenţa medicală prin investiţii în centrele comunitare şi în cabinetele de medicină de familie. Voi face, de asemenea, tot ce ţine de mine pentru a promova digitalizarea sistemului de sănătate şi operaţionalizarea registrelor de boală. Mă bucur că am alături o echipă de profesionişti, oameni harnici şi dedicaţi”, afirma Mihăilă imediat după numirea în funcția de secretar de stat.

 Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS pentru funcția de Ministru al Sănătății

 

De data aceasta, USR PLUS a hotărât să propună pentru funcția de ministru un om cu experiență în domeniul medical. Ioana Mihăilă este de profesie medic endocrinolog și deține împreună cu soțul său o clinică medicală. În vârstă de 41 de ani, tânăra politician a candidat la Primăria Oradea și este unul dintre primii membrii ai partidului PLUS, înființat de către Dacian Cioloș. 

„M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem două opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia 'Platforma România 100', iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)", a declarat Mihăilă în trecut, în campania electorală. 

Noua propunere pentru Ministerul Sănătății a absolvit în anul 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca. Timp de patru ani, din 2006, a urmat rezidențiatul în endocrinologie, tot în Cluj-Napoca. Din 2011 a lucrat ca endocrinolog, din 2014 a fost coordonator medical la Clinica Medena.

Potrivit declarației de avere, Ioana Mihăilă deține mai multe terenuri și case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi și a acordat un împrumut de 20.000 de lei partidului USR, în campania electorală.

 

Citeşte mai multe despre:   Ioana Mihaila,   USR PLUS