Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Preşedintele Klaus Iohannis a semnat numirea miniştrilor PSD: Ana Birchal preia Justiţia, Roxana Mînzatu la Fonduri Europe şi Natalia Intotero la Românii de Pretutindeni

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat numirea miniştrilor PSD: Ana Birchal preia Justiţia, Roxana Mînzatu la Fonduri Europe şi Natalia Intotero la Românii de Pretutindeni

Un articol de: Sebastian Pricop - 07 Iun 2019, 15:17
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat numirea miniştrilor PSD: Ana Birchal preia Justiţia, Roxana Mînzatu la Fonduri Europe şi Natalia Intotero la Românii de Pretutindeni Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretele de numire în funcţia a celor trei miniştri propuşi de premirul Viorica Dăncilă. Astfel, Ana Birchal va prelua Ministerul Justiţiei, Roxana Mînzatu va fi noul ministru al Fondurilor Europene, în timp ce Natalia Intotero se întoarce în fruntea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Precum a anunţat încă de la primirea propunerilor de la premierul Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis a respins numirea lui Titus Corlăţean în funcţia de vicepremier pentru partneriate strategice. Acesta afirmase că nu îl va numi pe Corlăţean pentru nicio funcţie guvernamentală deoarece a fost "artizanul catastrofei de la alegerile din 2014".

Decizia este una extrem de importantă deoarece joi au expirat mandatele de interimari pentru cele trei ministere şi premierul ar fi fost obligat să anunţe noi interimari dacă Iohannis nu anunţa o decizie.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Redăm mai jos integral scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis în care anunţă respingerea lui Titus Corlăţean:

Stimată doamnă Prim – ministru,

Prin adresa nr. 5/3358 din data de 29 mai 2019 ați propus revocarea doamnei Ana Birchall din funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României şi numirea domnului Titus Corlăţean în această funcție.

Analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, consider că persoana propusă nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnității de viceprim-ministru şi pentru gestionarea domeniului complex al implementării parteneriatelor strategice ale României, întrucât în funcţia de ministru de externe, deţinută anterior, a gestionat în mod defectuos activităţi din domeniul său de competenţă, ceea ce a avut ca efect direct împiedicarea exercitării de către cetăţenii români din străinătate a dreptului de vot.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a domnului Titus Corlăţean.

Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   PSD,   Ana Birchall