Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis: Am demarat o largă consultare, astfel încât, în doi ani, să ajungem la o legislație coerentă în educație (VIDEO)

Iohannis: Am demarat o largă consultare, astfel încât, în doi ani, să ajungem la o legislație coerentă în educație (VIDEO)

Un articol de: - 16 Sep 2015, 11:35
Iohannis: Am demarat o largă consultare, astfel încât, în doi ani, să ajungem la o legislație coerentă în educație (VIDEO) Politică

Președintele României Klaus Iohannis a vorbit într-un discurs în Parlament despre cât de importantă este reformarea sistemului de educație. În virtutea rolului său de mediator, acesta lansează o dezbatere care să implice absolut toată lumea, de la părinți și profesori, la partide și autorități locale. Astfel speră președintele, în doi ani se va ajunge la o legislație unitară ce va fi respectată pe termen lung.

”Vreau să readuc în discuție tema educației. Mi-am exprimat dorința de a lansa o amplă dezbatere despre viitorul educației, despre cum vrem să arate și să funcționeze sistemul. Experiența a arătat că nici modificările de legislație, nici înțelegerile de pe hârtie încheite între politicieni și care nu au fost respectate, nici promisiunile în campanii nu conduc la transformarea educației. Aceasta nu poate veni exlusiv din afara sistemului, cum nu pote fi generată nici din interior. Nu poate desconsidera provocările secolului XXI, nici nevoie și așteptările elevilor, profesorilor și parinților, nici fără voiță politică, nici fără implicardea autorităților locale. Schimbarea ne implică pe toți. Dacă vrem o educație cu adevărat de calitate, va trebui să procedăm altfel și să lucrăm împreună. De aceea, în virtutea atribuțiilor mele de mediator între stat și societate, am demarat această largă consultare care să implice profesori, universități, asociații, profesori, autorități și instituții, partide. Într-un termen de 2 ani se poate găsi un numitor comun,o legislatie coerentă care să rămână aceeași dincolo de schimbările politice și în interiorul căreia să fie luate măsuri punctuale indiferent de de cine e la putere. Vă cer să fim parteneri”, a declarat prețedintele României.

Iohannis: Lansez o dezbatere publică amplă pe tema educației

Citeşte mai multe despre:   educatie,   legislatie