Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, atac la politicienii "copy-paste": Verdictele de plagiat, doar vârful icebergului în privinţa eticii şi integrităţii academice

Iohannis, atac la politicienii "copy-paste": Verdictele de plagiat, doar vârful icebergului în privinţa eticii şi integrităţii academice

Un articol de: - 09 Aug 2016, 12:30
Iohannis, atac la politicienii "copy-paste": Verdictele de plagiat, doar vârful icebergului în privinţa eticii şi integrităţii academice Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la deschiderea Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România, că verdictele de plagiat date recent reprezintă doar vârful icebergului în privinţa eticii şi integrităţii academice, şeful statului exprimându-şi speranţa că acesta nu va fi singurul pas.

”Presa a titrat zilele acestea despre verdictele de plagiat în cazul anumitor doctorate. Ele sunt doar vârful icebergului atunci când vorbim despre etica şi integritatea academică. Este un prim pas, dar, în mod cert, nu trebuie, nu poate să fie unicul. Lucrările de licenţă, tezele de masterat, dar şi lucrările din timpul anilor de studiu ar trebui, la rândul lor, să respecte o serie de norme clare, aplicate în mod consecvent în practica din mediul universitar. Astfel, am putea preveni «cultura plagiatului» încă din primii ani.

Mă bucur că va fi realizată pentru prima oară o evaluare a şcolilor doctorale, deşi recunosc că nu înţeleg exact de ce a trebuit să aşteptăm cinci ani de la promulgarea Legii educaţiei pentru a demara acest proces ”, a spus Iohannis, citat de news.ro.

Totodată, Iohannis s-a arătat încrezător că Ministerul Educaţiei va reuşi să găsească cele mai bune metode pentru a asigura corectitudinea şi calitatea acestui proces.

”Este în interesul nostru, al tuturor, ca sistemul de învăţământ superior românesc să fie deasupra oricăror îndoieli privind calitatea şi integritatea sa”, a mai spus preşedintele.

Citeşte mai multe despre:   plagiat,   invatamant