Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, despre afirmația legată de ofițerii acoperiți: „Este o interpretare excesivă, poate nu am avut o exprimare super exactă”

Iohannis, despre afirmația legată de ofițerii acoperiți: „Este o interpretare excesivă, poate nu am avut o exprimare super exactă”

Un articol de: - 29 Sep 2014, 22:41
Iohannis, despre afirmația legată de ofițerii acoperiți: „Este o interpretare excesivă, poate nu am avut o exprimare super exactă” Politică

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, şi-a nuanţat declaraţiile conform cărora este bine dacă există în presă şi politică ofiţeri sub acoperire. (Detalii AICI)

„Nu am făcut această afirmaţie. Este o interpretare excesivă, poate nu am avut o exprimare super exactă. Am zis că e bine că există ofiţeri acoperiţi, dar nu m-am referit la presă şi politică. Poate nu am dat atenţie acelei părţi din întrebarea moderatorului, dar nu aş fi putut să spun lucruri contrar legii“, a explicat Klaus Iohannis.
"Am fost întrebat dacă eu consider că este bine să existe ofițeri sub acoperire în general, și de asemenea în viața politică și în presă. Răspunsul meu afirmativ viza doar prima parte a întrebării, în sensul că este în regulă să existe ofițeri acoperiți în general. Nu m-am referit nicio clipă la cazurile de ofițeri acoperiți din politică sau presă. N-ar fi avut niciun sens să fac o astfel de considerație, în condițiile în care, prin lege, personalului din servicii îi este interzis să se implice în viața politică", mai menţionează el.

Liderul PNL a mai spus că are încredere în justiţie şi se declară convins că va câştiga şi pentru a doua oară procesul în ANI l-a acuzat de incompatibilitate.

„Eu am totală încredere în justiţie. Mâine, după părerea mea şi a specialiştilor, se va da un termen la care se judecă dosarul. Este un lucru bun. Am câştigat procesul până acum, sunt convins că voi câştiga în continuare”, a spus el la Digi24.

Klaus Iohannis mai spune că în ultimii ani s-au făcut și greșeli, dar au fost făcute și lucruri bune, mai ales în ceea ce privește independența justiției și statul de drept.

„Doar că nu putem să ne oprim acuma și să spunem: vai, ce bine că avem justiție independentă și suntem un stat de drept. Acestea trebuie promovate, garantate de președinte și consolidate”, a adăugat el.

Candidatul ACL mai spune că nu crede că ceea ce se întâmplă cu dosarul său de incompatibilitate are avea vreo legătură cu Traian Băsescu.

„Nu am absolut niciun fel de bănuială de acest tip. Eu am totală încredere în justiţie”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeşte mai multe despre:   ACL