Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, despre nemulțumirile legate de Legea salarizării: Proiectul a fost asumat clar de PSD. Cred că e bine să nu uităm acest aspect

Iohannis, despre nemulțumirile legate de Legea salarizării: Proiectul a fost asumat clar de PSD. Cred că e bine să nu uităm acest aspect

Un articol de: - 29 Mai 2017, 18:20
Iohannis, despre nemulțumirile legate de Legea salarizării: Proiectul a fost asumat clar de PSD. Cred că e bine să nu uităm acest aspect Politică

Președintele Klaus Iohannis a insistat că PSD și-a asumat explicit, vocal și clar Legea salarizării, deci i se pare puțin deplasată solicitarea ca el să aducă modificări acestui proiect. În schimb, în momentul în care legea va ajunge la el pentru promulgare, va face declarații mai ample.

”Legea abia a trecut printr-o cameră, urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este cameră decizională. Când ajunge la mine la promulgare, voi face câteva declarații mai ample, dar pot să spun acum câteva.

PSD de la început a spus că vrea această lege. Are majoritate parlamentară, are Guvernul, deci e o lege pentru care răspunde integral și definitiv inițiatorul, deci PSD-ul. Cred că e bine să nu uităm acest aspect. Alții - opoziția, sindicatele, organizațiile profesionale - au avut opinii pe care unii le-au spus în spațiul public, alții nu.

Așteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puțin deplasată. Dacă cei care au inițiat-o țin morțis să rămână așa, așa rămâne. Nu vreau să rămână cineva cu impresia că pe o lege asumată explicit, vocal și clar de PSD trebuie să intervină cineva. E o așteptare care mi se pare puțin exagerată”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Întrebat ce părere are despre o posibilă remaniere a Guvernului Grindeanu, Iohannis a răspuns: ”trebuie să întrebați tot la PSD. E Guvernul PSD. Dacă vor remaniere, o să aflăm aceste lucruri. Nu e atribuția mea să spun dacă Guvernul performează sau nu, acesta este atributul Parlamentului și, într-o perspectivă ceva mai îndepărtată, a cetățenilor”. 
 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   legea salarizării