Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: "Nu am negat niciodată apartenența mea etnică, sunt etnic german, dar cetățean român 100%, un cetățean convins de democrația de tip occidental" (VIDEO)

Klaus Iohannis: "Nu am negat niciodată apartenența mea etnică, sunt etnic german, dar cetățean român 100%, un cetățean convins de democrația de tip occidental" (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 19 Noi 2019, 20:49
Foto: Facebook / Klaus Iohannis Politică

În dezbaterea de marți seară pe care președintele Klaus Iohanis a avut-o cu jurnaliști și politologi, acesta a făcut referire și la politicile sale pentru combaterea discriminării, dar și la atacurile pe care PSD le-a lansat pe baza apartenenței sale etnice. 

"Cred că a fost destul de vizibilă intenția mea și rezultatele în combaterea discriminărilor de orice fel. Poate chiar am deranjat puțin zona PSD-istă altfel nu pot să îmi explic de ce în campanie PSD insistă să exceleze în zona discriminării de tip xenofob comparandu-mă cu personaje abominale din istoria secolului XX. 

Este un semn cert că PSD chiar are nevoie de câțiva ani de opoziție să își revină puțin și să revină daca nu în altceva, măcar în zona valorilor europene unde vrem noi să fim cu toții, să abandoneze acest discurs al urii xenofobe. 

Nu am negat niciodată apartenența mea etnică, sunt etnic german, dar cetățean român 100%, un cetatean convins de democrația de tip occidental", a arătat Klaus Iohannis

De asemenea, acesta a abordat și subiectul rezolvării inegalităților din societate.

"Este evident că avem nevoie de politici coerente care vin spre multe zone pentru a diminua inegalitățile si pentru a crea cel puțin șanse egale. Aceste lucruri sunt nu doar în atenția mea, dar am avut o serie de acțiuni foarte concrete în această zonă. Ca să ajungem la rezolvări practice este nevoie nu doar de intervenția președintelui. Este nevoie și de guvern care să vină cu politici coerente, în această nouă configurație sunt optimist ca vom putea mișca lucrurile", a afirmat președintele Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   PSD
 
Loading...